Utah Jazz at Boston Celtics
Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović smatra da Donovan Mičel, zvezda Jute Džez, zaslužuje više pažnje u priči u vezi sa najkorisnijim igračem sezone.

Polemike su konstantne nedeljama i mesecima unazad po pitanju favorita za ovo priznanje za koje je trenutno Nikola Jokić prvi favorit.

PROČITAJTE JOŠ:

„Baš sam razgovarao sa Donovanom Mičelom i rekao mu da mora da radi na svom PR-u, jer je to očigledno trend. Eto na primer Ben Simons konstantno tvituje o tome da bi trebalo da bude najbolji odbrambeni igrač sezone. Mislim da bi Mičel morao da bude u toj MVP priči, ali je očito da bi morao sam sebe da hvali. On je na 25 poena u proseku, mi igramo najbolju košarku u ligi, a njega niko ne pominje. Mislim da su ga malo potcenili“, rekao je Bogdanović za Jutarnji list.

Mičel je već četiri godine u središtu pažnje, a i lani je bio zaslužan za dobar deo uspeha Džeza. U prvoj utakmici plej-ofa protiv Denver Nagetsa bio je potpuno nezaustavljiv, ubacio je čak 57 poena i izgubio je taj meč, a Juta je kasnije ispala u seriji od sedam utakmica.

Džezeri su između subote i nedelje pobedili Hjuston Roketse 124:116 i sa 50 pobeda i 18 poraza suvereno drže prvo mesto zapadne konferencije.

„Ljudi više gledaju na to ko u sastavu ima mega zvezde, nadaju se da će u plej-ofu igrati svoju najbolju košarku. Neke od zvezda sada odmaraju, čuvaju snagu za doigravanje, ali ni mi nismo bili u punom sastavu pa smo opet tu na prvom mestu“, obrazlaže Bogdanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar