Foto: Tanjug / AP Photo/Hakim Wright Sr.

Košarkaši Atlante Hoks pobedili su Majami Hit u ponedeljak uveče sa 121:113.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović nije imao sreće i efikasnosti u pobedi nad finalistom NBA lige iz 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski bek je ubacio samo osam poena i tome dodao pet asistencija, ali je pogodio samo dva šuta iz 11 pokušaja za pola sata provedenih na parketu.

Hoksi su timski uspeli da izađu na kraj sa raspoloženim Džimijem Batlerom, koji je bio najbolji pojedinac na parketu sa 34 poena.

Atlanta je rano bila raspucana, otišla je u dvocifreni plus već posle prve četvrtine uz 38 ubačenih poena, pre poluvremena je imala i 26 poena viška, da bi posle 24 minuta bilo 70:50.

Hit je tek u trećoj četvrtini kaznio pad protivnika i spustio zaostatak na svega sedam poena, dok se Hoksi nisu trgli i u četvrtoj deonici uz oscilacije umalo prokockali prednost i na kraju ipak izvukli pobedu.

Foto: Tanjug / AP Photo/Hakim Wright Sr.

Dižonte Marej je predvodio Atlantu sa 28 poena i sedam asistencija, dok je Trej Jang imao 24 poena i osam asistencija, a Deandre Hanter 15 poena i po četiri skoka i asistencije.

Dvocifreni su kod pobednika bili i Kapela, Kolins i Grifin, dok je u Majamiju uz Batlera dobar bio i Bam Adebajo sa 20 poena. Tajler Hirou je postigao 15 poena, ali se poput Bogdana ispromašivao u šutu pa je imao samo 1/8 za tri poena.

Iste večeri su u terminu prilagođenom evropskim gledaocima završeni još neki od mečeva.

Milvoki Baksi su savladali Indijana Pejserse 132:119 na krilima Džrua Holideja, Boston Seltiksi su pobedili Šarlot 130:118, a čak 51 poen je ubacio Džejson Tejtum.

Foto: Tanjug / AP Photo/Morry Gash

Golden Stejt Voriorsi su izašli na kraj sa upornim Vašington Vizardsima sa 127:118, a Stef Kari je zablistao sa 41 poenom.

Njujork Niksi su imali šut za pobedu protiv Toronto Reptorsa, a Fred VanVlit se na kraju kod pobednika ispostavio najboljim sa 33 poena.

Minesota Timbervulvs i Juta Džez su odigrali uzbudljiv meč završen pobedom „džezera“ 126:125, mada je strelce predvodio Minesotin Entoni Edvards sa 29 poena. Kod pobednika je prednjačio Džordan Klarkson sa 21 poenom.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar