Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ne čude ga rezultati koje prave "večiti" u elitnom košarkaškom takmičenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da samo nekoliko ekipa u Evroligi dobija više novca od države od Crvene zvezde i Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda i Partizan su ove godine zajedno u Evroligi i konkurentni su na evropskom nivou kako dugo nisu bili.

Jedan od razloga su i velika izdvajanja iz budžeta države, na šta je Vučić ukazao.

„Mi smo sebe doveli u situaciju da toliko veliki novac izdvajamo za KK Crvena zvezda i KK Partizan, da smo došli u situaciju da tri ili četiri košarkaška tima u Evropi imaju tolike pare od države. Nije ni čudo što se bore za Top 8, od države dobijaju ogroman novac. To samo jaka država može da finansira. Pri čemu je Zvezda po pitanju plaćanja poreza vrlo korektna“, rekao je Vučić na TV Hepi.

Prokomentarisao je i učešće reprezentacije Srbije na Evrobasketu u Pragu i Berlinu, gde su „orlovi“ završili takmičenje u osmini finala porazom od Italije.

„Nismo imali sreće na Evrobasketu, verujem da ćemo imati na Mundobasketu i Olimpijskim igrama i na novom Evropskom, jer mislim da imamo ubedljivo najjaču ekipu. Kada je Jokić tu, i Bogdanović, sada i Petrušev, to je reprezentacija kojoj uz sve NBA igrače malo ko u Evropi može da se suprotstavi i verujem u njih“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Akcija za zakucavanje Mitrovića, umetnost Zvezdinih igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare