Bogdan Bogdanović Atlanta Toronto
Foto; Tanjug/AP Photo/Chris O'Meara)

Košarkaši Atlanta Houksa (30-25) savladali su Toronto Reptorse (21-34) za 108:103, a još jednom je prva zvezda tima bio Bogdan Bogdanović. U njegovim najboljim potezima se izdvojila reakcija nakon jedne trojke.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je nastavio sa maestralnim partijama koje beleži u poslednjih mesec dana.

U sredu rano ujutru demolirao je Toronto ubacivši 23 poena uz šest skokova i četiri asistencije na terenu. Čak i u momentima kada je Toronto uspevao da se približi, Bogdan je trojkama uspevao da odbije nalet, kao na šest minuta do kraja susreta. Nakon jedne u drugoj deonici je saigračima poručio na srpskom: Idemo bre.

Bogdan je imao veliku podršku u Klintu Kapeli koji je postigao 19 poena i 21 skok, a Švajcarac, koji je najbolji skakač u NBA ligi, 36. put je dabl-dabl učinak upisao do poluvremena. Brendon Godvin je dodao 18 poena za Atlantu, kojoj je nedostajalo nekoliko povređenih igrača uključujući i prvog napadača tima Treja Janga, koji je presedeo poslednje dve utakmice zbog povrede lista.

Paskal Sijakam bio je najefikasniji u Reptorsima sa 30 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Atlanta je prvo poluvreme sjajno odigrala, a uz procenat šuta iz igre od 53 odsto, nije se očekivalo ništa manje od vođstva (66:54).

Uprkos pobedi svog tima trener Nejt Mekmilan video je mnogo stvari na kojima Atlanta mora da poradi.

„Pobedili smo i radili smo mnogo dobrih stvari, ali moramo da budemo oštriji u četvrtoj četvrtini. Nismo uspeli da privedemo meč kraju u tom periodu“, rekao je Mekmilan.

 

NBA rezultati

Sreda

Indijana – LA Klipers 115:126

Toronto – Atlanta 103:108

Juta – Oklahoma 106:96

Finiks – Majami 106:86

Portland – Boston 115:116

22.00 Minesota – Milvoki

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare