Foto: AP Photo/Brynn Anderson

Košarkaši Atlante poveli su sa 2:1 u pobedama u plej-ofu protiv Njujork Niksa nakon trijumfa u trećoj utakmici rezultatom 105:94.

PROČITAJTE JOŠ

Houksi su u prvom meču pred domaćom publikom kontrolisali situaciju od početka do kraja i došli do sigurne pobede, kojom su ponovo poveli u seriji.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović igrao je slabo prvo poluvreme gde je tek u poslednjim trenucima uspeo da upiše prva tri poena iz petog pokušaja iz igre.

Međutim, probudio se Bogdanović u nastavku i završio meč sa ukupno 15 poena kao drugi strelac ekipe, a dodao je još osam skokova i tri asistencije na svoj konto.

Iako su gosti iz Njujorka odlučili da u startnu petorku umesto Pejtona stave Derika Rouza, to im nije mnogo pomoglo da promene situaciju na terenu i savladaju Atlantu u gostima.

U prvoj deonici su se držali u egalu zahvaljujući sudijama koji su čudnim kriterijumom doprineli da gosti izvedu čak 13 slobodnih bacanja za četvrtinu.

Ipak, Atlanta je sjajno šutirala za tri poena i u prvom poluvremenu ubacila devet trojki iz 15 pokušaja, koje su im donele 14 poena prednosti na poluvremenu.

Niksi nisu uspevali ni u nastavku da uhvate priključak, a kada je Herter početkom poslednje deonice ubacio trojku za plus 17, sve je bilo jasno i do kraja je Atlanta rutinski privela meč kraju.

Najbolji strelac u domaćem timu bio je Trej Jang sa 21 poenom i čak 14 asistencija, a pored njega i srpskog asa, dvocifreni su bili i Kolins sa 14 poena, Galinari sa 12 i bez promašaja za tri i Herter sa 10 poena.

U ekipi Njujorka, ponovo je dominirao Derik Rouz sa 30 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Rendl ponovo podbacio sa samo 14 poena i šutom iz igre dva od 15.

Sledeći meč se igra u noći izmešu nedelje i ponedeljka u Atlanti.

NBA plej-of, rezultati

Atlanta Houks – Njujork  Niksi 105:94

Boston Seltiksi – Bruklin Netsi 125:119

Dalas – Los Anšeles Klipersi 108:118

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar