Foto: Tanjug/AP Photo/Hector Amezcua

Tajris Halibarton probudio je navijačima Sakramenta nadu da je konačno došlo neko lepše vreme za Kingse. To je potvrdila i partija protiv Denvera.

Sakramento Kingsi su privukli veliku pažnju javnosti odlukom da ne izjednače ponudu za Bogdana Bogdanovića, koji je otišao u Atlantu. Ispostavilo se da je to dobra opcija za obe strane, i za Bogdana i za klub.

PROČITAJTE JOŠ

Zašto je Bogdanu Atlanta „pun pogodak,“ već smo detaljno pisali, ali se ispostavilo i da će se Kingsima isplatiti rizik, jer su uzeli Tajrisa Halibartona na draftu nedavno kao 12. pika.

Kingsi du doveli 20-godišnjeg momka sa koledža Ajova, koji je bio i prvak sveta sa reprezentacijom SAD na U19 turniru u Grčkoj prošle godine, a igra kao plej i nedavno je naslednik Divca na poziciji generalnog menadžera, Monte Meknir, objasnio šta se krije iza odluke o Bogdanu.

„Sigurno je ta odluka bila najvažnija. Sagledali smo je i razmatrali više opcija između potpisa i trejda, hteli smo i da ga zadržimo i merili smo ponudu s kojom smo se suočili iz Atlante. Kad smo videli ponudu, seli smo, imali smo malo više od 48 sati da odlučimo i hteli smo da stavimo sve faktore na sto i prođemo kroz njih. I nijednom nije u obzir uzimamo ništa drugo osim onoga što može da bude najbolje za tim. Teška odluka, na kraju nismo izjednačili ponudu ali je bilo stresno i verovatno najzanimljivija koju sam imao, uzevši u obzir sve komponente, vreme, sastanke, sve“.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hector Amezcua

Onda je Meknir „prešao na stvar“.

„Tek što smo prošli kroz draft i bili smo iznenađeni i uzbuđeni što smo dobili Tajrisa Halibartona i to nam je dalo taj dodatni stimulans jer smo rekli ‘hej, imamo ovog momka koji stiže, on je jedinica i dvojka, stvarno smo spremni da ga pustimo u roster od 12 igrača’, i sve te stvari su imale uticaja. Mnogo je odluka koje ćemo doneti i Bogdanović je bio prva i jedina od najvećih ali na kraju sam iz Hjustona sam došao verujući da nastaviš da odlučuješ kako misliš da je najbolje i stvari će se posložiti“, naveo je Meknir.

Da se lepo uklopio, potvrđuje lep start Kingsa, počeli su sezonu sa 3-1, Sakramento je dva puta pobedio Denver u prva četiri kola, Sanse su pobedili i jednom od njih izgubili, a protiv Nagitsa, u drugoj utakmici, ekipa je imala sedam igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.

Halibarton je ubacio 13 poena, uz šest asistencija i tri skoka, a zbog načina igre, malo ko bi poverovao da se radi o rukiju – hladnokrvno je rešetao skoro sa centra terena, bilo je i atraktivnih asistencija…

Dao je dve važne, ključne trojke u poslednjoj deonici za pobedu od 125:115, a Denver je nadigrao Kingse u 3. periodu sa 38:22, pa je sa +4 ušao u završnu četvrtinu. Tada je seriju Kingsa pokrenuo Halibarton, ruki je odigrao svih 12 minuta u završnici, uz konačni šut 5-7 iz igre, od čega je za tri šutirao 3-4. Dodao je još tri ukradene lopte, imao je i dve izgubljene za 25 minuta na parketu ukupno.

„Tajris nastavlja da oduševljava, bilo je tu ozbiljnih važnih šuteva. Imao je ključni plejmejking za nas. On je jedan od onih igrača zbog kojih se osećate sigurno kada vidite da je lopta u njegovim rukama“, rekao je trener Kingsa Luk Volton posle meča.

Naravno, još je rano za velike prognoze na ovom uzorku, ali je ovaj početak lepa najava da bi Kingsi mogli konačno ozbiljno da profitiraju od drafta, do sada su bili uglavnom meta kritika, pre svega zbog odluke da ne bace sve karte svojevremeno na Luku Dončića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar