Foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović igra jednu od najboljih sezona u NBA i nije čudo zašto se gotovo pola lige interesuje za njega.

Atlanta Hoksi se trenutno nalaze na osmoj poziciji Istočne konferencije sa učinkom od 26 pobeda i isto toliko poraza. Njegov tim će voditi veliku borbu do kraja sezone za plej-of, dok će Bogdanović pokušati da nastavi sa sjajnim partijama.

Ovo mu je peta sezona u NBA ligi, a u karijeri beleži 14,3 poena uz 3,4 skoka i isto toliko asistencija.

Bogdanović je ove sezone malo iznad svojih proseka, i za 31 minut proveden na parketu postiže 15,5 poena uz 3,3 skoka i 3,1 asistenciju po meču.

PROČITAJTE JOŠ:

Sjajno šutira za tri poena (37 odsto) i nije ni čudo zašto je čak 18 timova zainteresovano za njegov angažman, kako prenosi novinar „Atletika“ Sem Amik.

„Izvori govore da ima dosta interesovanja za Bogdana Bogdanovića, zove ga pola lige. Košarkaš ima opciju da potpiše za 18 miliona dolara sledeće sezone, tako da ga većina timova vidi kao kratkoročno rešenje, sa nadom da će ga ponovo potpisati. Do ovog trenutka Atlanta nije pokazala veliko interesovanje da ga trejduje“, otkrio je Amik.

I na poslednjem meču Atlante, Bogdanović je u pobedi nad Finiks Sansima (132:100) postigao 18 poena za samo 24 minuta na parketu.

Ipak, mogao je srpski košarkaš da pokaže još više, ali ga je u tome zaustavila povreda kolena, zbog koje je propustio početak sezone.

Kao i u prošlim sezonama, ekipa koji se najviše interesuje za Bogdanovića su Los Anđeles Lejkersi.

NE PROPUSTITE:

Timu koji predvodi iskusni Lebron Džejms, preko je potreban bek šuter i uprava „jezeraša“ rešenje vidi upravo u Bogdanoviću.

Lejkersi i te kako imaju šta da ponude u zamenu, pa tako ni pozicija plejmejkera Rasela Vestbruka u Los Anđelesu nije na stabilnim nogama.

U ovom trenutku teško je reći koja bi opcija za Bogdana bila najbolja, ali je izvesno da će na titulu sa Hoksima čekati bar još neku sezonu, ako ne i duže.

Pitanje je da li bilo koja od strana ima vremena za čekanje i kakve su ambicije i planovi u narednim godinama, kako Bogdanovi, tako i Atlantini.

Osim Bogdanovića, Atlanta nema šta drugo „mnogo jako“ da ponudi na tržištu u NBA, te će srpski košarkaš biti centralna figura Atlantinih planova.

Nedavno je došlo i do velikih promena u timu srpskog košarkaša. Pre nekoliko nedelja Atlanta je smenila predsednika košarkaških operacija i generalnog menadžera Trevisa Šlenka i postavila ga na poziciju savetnika u upravnom odboru.

Foto: AP Photo/Steve Dykes

Na upražnjeno mesto došao je 34-godišnji bivši NBA igrač poznat po partijama u dresu Njujork Niksa, Lendri Filds, koji je prethodno radio kao skaut i generalni menadžer Ostin Sparsa u G Ligi.

Zasluge za taj potez idu 27-godišnjem Niku Resleru, sinu vlasnika Hoksa Tonija Reslera koji ima ogroman uticaj na funkcionisanje tima, gde je na poziciji direktora biznisa i košarkaških operacija još od 2020. godine.

Upravo su ove promene znak da su u Atlanti spremni da povuku bitne poteze i očekuje sa da će i Bogdanović biti deo njih.

Hoksi će imati prilike da trejduju Bogdanovića do 9. februara, kada se zvanično zatvara NBA pijaca.

Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux)

Najbolja partija srpskog košarkaša ove sezone bila je protiv Bruklin Netsa 10. decembra protiv Bruklin Netsa, kada je ubacio čak 31 poen.

Ni tim Nikole Jokića, Denver Nagets, neće biti miran do 9. februara, pošto se vodeća ekipa Zapadne konferencije odlučila na promenu sastava.

Uprava Denvera razmišlja da trejduje mladog plejmejkera Bounsa Hajlanda. Za njega je navodno, Minesota već pokazala interesovanje, a Hajland ove sezone prosečno beleži prosečno 10,9 poena po meču, uz tri asistencije. Hajland je pre dve godine bio 26. pik Nagetsa, a uglavnom je priliku dobijao sa klupe. Denver namerava da učvrsti odbranu kako bi u plej-ofu ove sezone probao da napravi veći iskorak.

BONUS VIDEO Nikola Jokić protiv Memfis Grizlisa – Hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar