Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crveno-beli retko kada dobro otvaraju utakmicu

Crvena zvezda je u vidnom padu forme u Evroligi, izgubila je četiri od poslednjih pet duela u elitnom takmičenju, a ključ problema se verovatno krije u sledećim brojkama.

Naime, Zvezda je samo dva puta u poslednjih 12 mečeva u Evroligi imala prednost nakon prve četvrtine, koju sada već tradicionalno otvaraju slabom igrom i često imaju minus koji kasnije moraju da jure.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su samo protiv Monaka (+8) i Valensije (+5) imala prednost u poslednjih 12 dulea, dok je na svim ostalim utakmicama imala zaostatak već nakon prvog perioda.

To znatno otežava posao izabranicima Duška Ivanovića koji su ove sezone pokazali da umeju da se vrate iz minusa i preokrenu, ali ne mogu to stalno da rade.

Najveći minus nakon prvih 10 minuta, Zvezda je imala nedavno protiv Virtusa u Bolonji (-16), dok je najmanji minus bio proiv Olimpijakosa u Pireju (-1).

Zaostatak su crveno-beli jurili i protiv Virtusa u Beogradu, Partizana (dvaput), Žalgirisa (dvaput), Armanija, Barselone i Reala.

Duško Ivanović će definitivno morati da bolje spremi tim za otvaranje utakmica, a na poslednjih pet susreta trener crveno-belih nijednom nije izveo istu startnu petorku. Možda se u tome krije ključ problema.

BONUS VIDEO Navijači Olimpijakosa i Zvezde posle pobede Zvezde u Atini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar