Bogdan Bogdanović
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Boston je upisao važan trijumf da ne bude u većem zaostatku za Milvokijem koji je na čelu Istočne konferencije, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nije igrao.

Bogdanović je osetio bol u leđima (ukočenost, zatezanje), pa je odlučeno preventivno da ne igra u porazu od Bostona sa 134:125.

PROČITAJTE JOŠ

U ovom trenutku ne postoje prognoze kada bi Bogdanović mogao da se vrati na teren, a svi se nadaju da nije u pitanju neka veća komplikacija.

Pobedu Bostonu 47. ove sezone doneo je Džejson Tejtum sa 34 poena, 16 skokova i šest asistencija, a pratio ga je Džejlen Braun sa 24 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Atlanta je veći deo susreta provela u zaostatku, ali nije odustajala. Pokušavala je da dođe do prilike da pobedi, a Džo Mazula, trener Bostona, slikovito je opisao kako su Seltiksi to preživeli – „uspeli su da se snađu u haosu“.

Svakako da je pomoglo što je Boston pogodio čak 20 trojki (gotovo polovina poena).

„Igrali smo na nivou na kom je trebalo. Odgovorili smo kada je bilo potrebno“, poruči je Tejtum nakon pobede na prvom od šest vezanih gostovanja koje čekaju Seltikse.

Meč je obeležio i kraći incident Markusa Smarta i Janga na 1:25 do kraja. Ipak, brzo su reagovale obe klupe, pa su igrači razdvojeni. Jang je nakon meča poručio „da nema šta da kaže o tome“. Sve je završeno obostranim tehničkim greškama i izbacivanjem Smarta.

U poraženom timu je najbolji bio Tre Jang sa 35 poena, tri skoka i 13 asistencija, a pratio ga je Sadik Bej sa 17.


NBA rezultati, 12. februar

Šarlot – Juta 111:119
Detroit – Indijana 115:121
Orlando – Majami 126:114

Atlanta – Boston 125:134

Denver – Bruklin 20.30

BONUS VIDEO Zašto Bogdanović radi sklekove na Kalemegdanu  

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar