Bogdan Bogdanović
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bogdan Bogdanović nastavio je sa dobrim partijama u NBA ligi.

Prekinuo je niz mečeva u kojima je postizao 20 i više poena, ali je još jednom bio ključni igrač među rezervistima.

PROČITAJTE JOŠ

Zapravo je jedini rezervista koji je postigao poene za Atlantu, a stigao je do 12 poena uz po jednu asistenciju i skok. Srpski košarkaš je na parketu proveo 27 minuta i uspeo je da pogodi tek jednu trojku iz osam pokušaja (ukupno iz igre 5/19), ali je izveo poteze koji su bili karakteristični za njegovu evroligašku karijeru.

Dobio bi priliku da igra 1 na 1 u izolaciji, a onda bi sa vrha kapice pogađao. To je uradio dva puta, pa su se mnogi podsetili onih čuvenih treninga sa metlom u periodu dok je nosio dres Partizana.

Kapiten Srbije je ovog puta prepustio palicu znatno efikasnijim starterima. Tre Jang je postigao 30 poena uz tri skoka i 13 asistencija, Dežonte Marej je stigao do 32 poena uz šest skokova i tri asistencije, dok je Džejlen Džonson je stigao do 24 poena (rekord karijere), 13 skokova i četiri asistencije. Klint Kapela je susret završio sa 11 poena, 17 skokova i tri asistencije.

Atlanta je nadskakala Vašington što se ispostavilo kao ključni trenutak meča, ali je meč ušao u dramu nakon što je Atlanta očajno izvodila slobodna bacanja.

„Propustio pet slobodnih bacanja, što je ludo. To im je dozvolilo da ostanu u igri“, poručio je Jang koji je pogodio 14 od 19 slobodnih bacanja.

Kajl Kuzma je susret završio sa 38 poena, sedam pogođenih trojki, osam skokova i pet asistencija.

BONUS VIDEO Sjajan duel Bogdanovića i Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar