Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Slovenački košarkaš Goran Dragić i sam je objavio da odlazi u penziju, o čemu se pisalo ovih dana.

Informaciju su preneli američki košarkaški novinari, a Dragić, čovek koji je deceniju i po proveo u najjačoj ligi na svetu, obratio se svim svojim navijačima i fanovima porukom na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zvanično objavljujem povlačenje iz profesionalne košarke. Živeo sam svoj najveći san i ekstremno sam zahvalan nebrojenim ljudima u mom životu koji su mi omogućili da igram i igram ovako dugo. Počeo bih sa mojim roditeljima, Marinkom i Mojcom, mojim bratom Zoranom, decom, Mateom i Viktorijom, njihovom majkom Majom i ostatkom porodice koja je uvek dozvoljavala tu strast za košarku da mi bude na prvom mestu“, rekao je Dragić.

Nije zaboravio ni neke od svojih prvih trenera, a zahvalio se i klubovima u kojima je igrao. Spomenuo je i nekadašnjeg selektora Srbije Igora Kokoškova, kao i NBA legendu iz Kanade Stiva Neša.

Dragić je tokom karijere igrao za Slovan, Mursiju, Olimpiju, Finiks Sanse, Hjuston Roketse, Baskoniju, Majami Hit, Toronto Reptorse, Bruklin Netse, Čikago Bulse i kratko Milvoki Bakse.

„Hteo bih da se zahvalim i mojim mentorima, Stivu Nešu, Igoru Kokoškovu, Radoslavu Nesteroviću i mojim brojnim saigračima kroz mnoge ove godine. To su moji doživotni prijatelji“, nastavio je Dragić.

Ostaje upamćen kao čovek koji je rastužio Srbiju u finalu Evrobasketa 2017. jer je Slovenija tada pobedila „orlove“ i uzela zlato. Dragić je do poluvremena te utakmice imao 26 poena, a meč je završio sa 35.

To je ujedno bio i jedan od najblistavijih momenata velike karijere čoveka rođenog 1986. godine, koji sada kaže da bi voleo da ostane u svetu košarke.

„Hteo bih i da se maksimalno posvetim provođenju kvalitetnog vremena sa svojom decom i njihovom podizanju“, kaže Goran.

Dodatno se zahvalio i košarkaškim funkcionerima: Dejvidu Sternu, Adamu Silveru, Dejvidu Grifinu, Petu Rajliju, Alvinu Džentriju, Džefu Hornaseku, Eriku Spolstri, Kevinu Mekhejlu, Todu Kvinteru i Robertu Sarveru.

Na kraju se zahvalio i navijačima i svima poželeo srećnu Novu godinu. Dragić je u karijeri došao nadomak titule i u NBA ligi gde je 2020. bio jedan od lidera Majamija.

Tokom plej-ofa te godine je bio povređen, pa je Džimi Batler praktično sam morao da vodi ekipu i nije to mogao protiv nadmoćnijih Los Anđeles Lejkersa u velikom finalu.

Tokom duge i bogate karijere bio je ol-star u NBA ligi 2018, MVP Evrobasketa 2017, igrač koji je najviše napredovao u NBA 2014, deo trećeg tima lige iste godine, sportista godine u Sloveniji 2017, a titule je osvajao u rodnoj zemlji.

BONUS VIDEO: Top 5 zakucavanja nedelje u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar