Bogdan Bogdanović
Foto: Tanjug/AP Photo/Morry Gash)

Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, ima dosta problema sa povredama ove sezone, ali ni u jednom trenutku nije želeo da se preda. Utisak je da je u prvom meču finalne serije Istočne konferencije igrao preko granice bola, te pomogao timu da dođe do važnog brejka protiv Milvokija (116:113).

PROČITAJTE JOŠ

Kada je u šestom meču serije sa Filadelfija Seventisiksersima završio na parketu, knedle su zastajale u grlu od Filadelfije do Beograda, svaki navijač je u tom trenutku želeo da je bolna grimasa posledica samo trenutne nelagodnosti.

Atlanta nikada nije saopštila rezultate skeniranja desnog kolena, a Bogdan je igrao i kada se to od njega nije očekivalo.

U poslednjem meču je protiv Milvokija na terenu proveo čak 27 minuta, a upisao je tek četiri poena (1/6 iz igre), tri skoka i ukradene lopte, te dve asistencije.

I zaista deluje da se Atlanta previše kocka sa Bogdanovim stanjem, da taj rizik može da napravi možda i duže posledice po našeg asa. To najviše smeta navijačima u Srbiji koji su se pomirili da s tim da ga nećemo gledati u Beogradu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre (29. jun – 4. jul), ali bi im teško palo ukoliko srpskog beka ne bi videli u Tokiju, ako naša selekcija izbori plasman.

Upravo zbog toga je vest da je Bogdan na trening došao sa izlepljenim kolenom i sa ogromnim steznikom preko njega uzburkala strasti. Ipak, Bogdan ne želi da odustane, uostalom njegov idol u detinjstvu Kobi Brajant odigrao je deo sezone sa pokidanom tetivom, slomljenim prstom i mnogim drugim sitnim povredicama. Srbin je navikao da sve to ostavi iza sebe i da na parketu uvek odradi najbolji mogući posao.

Bogdan Bogdanović, povreda, Atlanta Hoks
Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Ipak, nakon svega je njegov nastup u noći između petka i subote od 02.30 pod znakom pitanja jer je i te kako jasno da je Bogdan daleko od forme u kojoj je pokupio dve nagrade za igrača nedelje. Upravo ga ta povreda sprečava da pokaže sve što zna.

Od dolaska trenera Nejta Mekmilana, Atlanta igra fenomenalno i jedna je od najboljih ekipa u NBA po skoru. Uveo je Hokse u finale konferencije, a pod njegovom komandom Bogdanović pruža najbolje partije u NBA ligi.

Nešto je kliknulo između njih dvojice, pa je Bogdan vrlo brzo dobio nekoliko specijalnih akcija za sebe. „Rogovi“, izlazak iz blokova ili čekanje trojke u ćošku, na različite načine je znao da razbija rivale.

Trener Atlante je pojasnio da je Bogdan poručio slično ono što je mesec dana ranije poručio i Nikola Jokić treneru Majkl Melounu „da Srbi ne sede“.

„Ne želi da presedi ovo. On nam je dao sve. Prilično je očigledno da postoji neka ukočenost, ali ovo je način na koji je tim sazdan. On ne želi da presedi ove mečeve“, iskreno je rekao Mekmilan.

Bogdan je ove sezone već imao problem sa desnim kolenom i zbog toga je dugo pauzirao, od 11. januara do 28. februara, a onda se vratio i brzo podigao formu na vrhunski nivo.

Imao je i ranije problema sa kolenima, a tada je morao da bude podvrgnut i operaciji.

Posle magnetne rezonance, u septembru 2018, utvrđeno je da je došlo do manjeg oštećenja, zbog čega je podvrgnut operaciji meniskusa na levom kolenu.

Zato je Bogdan završio na operaciji u Njujorku i propustio je 10-ak nedelja, a i sada mora da bude posebno oprezan. Zbog toga zagrevanje pred susret traje dosta duže, a poseban akcenat će morati da bude bačen na istezanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare