Boban Marjanović
Boban Marjanović; Foto: Screenshot Twitter 𝙎𝙘𝙮𝙡𝙡𝙖 𝙇𝙤𝙥𝙚𝙯

U Hjustonu možda ne cvetaju ruže, ali su Roketsi nekako uspeli da upišu prvi trijumf u sezoni.

Ipak, da bi stigli do pobede protiv Jute sa 114:108 morali su da prođu kroz tajm-aut koji se ispostavio kao konstruktivna rasprava.

PROČITAJTE JOŠ

Da je bio u pitanju poraz verovatno bi se svađa Džabarija Smita i Džejlena Grina gledala kao klica razdora, ovako je sve leglo na mesto posle toga. Ipak, i tu je veliku pažnju privukao Boban Marjanović, miljeniks publike u Teksasu, kome su svi poručili da ne zaslužuje ovo i da bi trebalo da ide u tim gde će ga mnogo više poštovati.

Evo samo nekih od komentara.

„Oslobodite Bobana.“

„Sparsi vratiti Bobana. Ne zaslužuje ovakvo s****. On je i dalje ikona tamo.“

„Bobane, trepni dva puta ukoliko neko treba da te spasi“

Srpski centar je na parkteru proveo tek tri minuta i postigao je jedno slobodno bacanje (jedan poen) uz tri skoka. U tri minuta je upisao i jednu izgubljenu loptu. Upravo su Smit sa 21 poenom i Grin sa 25 uz raspoloženog Kevina Portera (26 poena, 10 skokova i četiri asistencije, 8/19 iz igre) bili najzaslužniji za prvi trijumf Hjustona u sezoni.

„Bilo nam je potrebno ovo, očigledno. I način na koji smo to uradili, kako smo se borili, imali smo nesuglasice i vratili smo se nazad. Nekoliko puta su izjednačili rezultat, ali nismo pukli“, poručio je Stiven Silas, trener Hjustona.

U Juti su poeni bili odlično raspoređeni (sedam igrača bilo dvocifreno), a najefikasniji je bio Džordan Klarkson sa 17 poena, četiri skoka i četiri asistencije (7/14 iz igre), a pratili su ga Lauri Markanen sa 14, Keli Olonik, Vanderbilt i Fontekio sa po 13, dok je 12 dodao Malik Bizli.

Bio je ovo ujedno i prvi poraz Jute u sezoni koja je za mnoge neočekivano stigla do tri trijumfa zaredom.


NBA rezultati, 25. oktobar

Filadelfija – Indijana 120:106

Majami – Toronto 90:98

Niksi – Orlando 115:102

Čikago – Boston 120:102

Hjuston – Juta 114:108

Memfis – Bruklin 134:124

Minesota – Spars 106:115

Portland – Denver 135:110

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar