Bob Najt
Foto: Scott Stuart / Zuma Press / Profimedia

Jedan od najvećih američkih trenera je preminuo u 84. godini, a njegova kultna rečenica se i dalje pamti.

Tužnu vest o smrti Boba Najta je potvrdila njegova porodica.

PROČITAJTE JOŠ

„Teška srca vas obaveštavamo da je trener Bob Najt preminuo u svom domu u Blumingtonu okružen porodicom. Zahvalni smo na svim mislima i molitvama, i cenimo kontinuirano poštovanje naše privatnosti pošto je trener zahtevao privatno porodično okupljanje. Nastavićemo da slavimo njegov život i da ga se sećamo, danas i zauvek kao voljenog muža, oca, trenera i prijatelja“, stajalo je u saopštenju porodice.

Najt je upisao ubedljivo najviše pobeda u istoriji koledž košarke – čak 901.

Bio je poznat kao izuzetno temperamentan, pa je čak jednom i udario policajca, bacio je stolicu preko terena, a optuživali su ga i da je davio igrače. Ipak, njegova čuvena izjava se i danas prepričava.

„Kada, jednom, moji zemaljski dani prođu, želim da me sahrane potrbuške, kako bi kritičari mogli da me poljube u d…,” rekao je čuveni trener univerziteta Indijana.

Počeo je karijeru u vojsci još 1965. godine, a sa 24 godina je postao najmlađi trener prve divizije, u Indijani je kasnije proveo 29 godina.

Na Teksak Tek je došao marta 2021. godine šest meseci nakon što je dobio otkaz u Indijanu zbog „neprihvatljivog ponašanja“. U septembru je produžio ugovor do 2011/2012 godine, a nasledio ga je sin Pet.

Nikada nije kršio koledž pravila, većina njegovih studenata je diplomirala, a jednom je i vratio platu kada je procenio da je nije zaslužio.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića demolirao Oklahomu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar