Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Košarkaši Atlanta Houksa za koje nastupa Bogdan Bogdanović poraženi su od Njujork Niksa u prvom meču specijalnog božićnog programa NBA lige rezultatom 101:87.

PROČITAJTE JOŠ...

Bogdanović je meč završio sa tek osam poena, uz šut iz igre 2/12.

Sa druge strane, Kemba Voker je ušao u istoriju NBA lige kao prvi igrač Njujork Niksa koji je stigao do tripl-dabl učinka na Božić – 10 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

Od samog početka meča Niksi su bili znatno bolji rival, o čemu dovoljno govori podatak da Atlanta nijednom nije vodila.

Sa druge strane, Niksi su išli od sjaja do naznaka očaja, pošto su imali nekoliko oscilacija, ali je svaki pokušaj naleta gostiju iz Džordžije prošao neslavno, najviše zahvaljujući Evanu Furnijeu, koji je pogađao šuteve u situacijama kada je bilo najpotrebnije, poput završnice prvog poluvremena, pošto je za dva minuta ubacio osam poena i doneo Niksima višak od 61:51.

U drugom poluvremenu imala je Atlanta još jedan nalet sredinom treće četvrtine, no ubrzo je i on odbijen, a razlika narasla na 21 poen prednosti u korist Niksa, pa su lagano priveli meč kraju.

Pored lošeg učinka Bogdanović je imao i dosta sreće, pošto je u čak tri navrata izbegao tešku povredu. Prvo je dobio udarac laktom pravo u usta tokom duela sa Džulijusom Rendlom na samom početku utakmice, potom je u drugoj deonici nakon jednog doskoka pao na nogu Kventinu Grajmsu, kom je dosuđen nesportski faul, a Bogdanović tako u jednom napadu doneo Houksima pet poena, pošto je pogodio dva penala i trojku u narednom napadu.

Treći put je imao sreće sredinom drugog poluvremena, kada je pao na parket nezgodno u borbi za loptu, a srećom po njega, Furnije nije krenuo po loptu već je stao na vreme da Bogdanović izbegne nezgodan udarac.

Kod Houksa najbolji su bili Džon Kolins sa 20 poena i Delon Rajt sa isto toliko, dok je Nikse predvodio Rendl sa 25, Furnije i Grajms su dodali po 15.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Njujork Niks – Atlanta Houks 101:87 (30:21, 31:30, 20:15, 20:21)

Dvorana: Medison Skver Garden (Njujork); Sudije: Ed Maloj, Erik Dalen, Brendon Atair

Njurjork Niks: Beret 9, Rendl 25, Robinson 4, Furnije 15, Voker 10, Burks 5, Dotson, Gibson 5, Grajms, Hol, Haus Junior, Muni, Selden, Topin 13

Atlanta Houks: Kolins 20, Rediš 10, Kapela 6, Bogdanović 8, Rajt 20, Barber, Dieng 6, Elison, Hil, Džonson 4, Mejs 11, Stivenson 2

48′ Kraj!

Pobeda Niksa 101:87.

44′ Niksi čuvaju prednost, Atlanta se ne predaje – 92:77

Ostalo je još četiri minuta do kraja, Houksi su stigli do minusa od 15 poena poenima Rajta nakon asistencije Bogdanovića, pa je domaći tim zatražio minut odmora.

38′ Niksi ubacili 18 trojki, započela egzibicija u MSG – 89:68

Uželela se publika u „velikoj jabuci“ dobre košarke, a velika razlika donela je šansu Niksima da više razmišljaju o „jurnjavi“ Kembe Vokera za tripl dabl učinkom nego o konačnom ishodu.

33′ Atlanta u „kontraritmu“, raspad tima iz Džordžije – 79:63

Kako vreme prolazi Atlanta je sve lošija, Njujork sve ubedljiviji, pa je utisak da je, uprkos tome što je u toku tek treća četvrtina, meč rešen, te da je Houksima nephodno čudo kako bi došli do pobede.

31′ Niksi ponovo na dvocifrenoj razlici – 73:59

Tek što je Atlanta uhvatila priključak, Niksi su ponovo zaigrali fantastično i na krilina Rendla došli do 14 poena prednosti.

29′ „Pljušte“ trojke, raspucali se Houksi – 65:59

Rajt je trojkom primakao Houkse na šest poena minusa.

26′ Njujork bolji početkom drugog poluvremena – 63:51

Zakucavanje Robinsona posle skoka u napadu donelo je +12, potom je Bogdanović promašio trojku, da bi se našao na parketu posle duela sa Rendlom. Ipak, nije se zadržao na njemu, ustao je posle par momenata.

24′ Furnije „razbija“ Houkse – 61:51

Uspela je Atlanta da priđe, pogodio je i Bogdanović za tri poena, ali je uzvratio Furnije sa deset poena u poslednja dva minuta i doneo veliku prednost svom timu nakon završetka prvog poluvremena. Razliku je mogao da smanji Bogdan Bogdanović, ali je promašio otvoren šut za tri poena u poslednjoj sekundi.

New York Knicks – Atlanta Hawks Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

16′ Pljušte trojke, Houksi na pet poena minusa – 41:36

Nije Atlanta bila ovako blizu još od početka utakmice nakon trojke koju je pogodio Rajt, čime je došao do 11. poena.

14′ Vratila se Atlanta u igru – 37:30

„Pala“ je koncentracija igračima Njujorka, što su gosti iz Atlante iskoristili i uspeli da priđu na minus od sedam poena.

12′ Nastavlja se horor veče Bogdanovića –  30:21

Ne ide Houksima, a još jedan udarac dobili su kada je Bogdan Bogdanović pokušao da pogodi trojku. U doskoku je stao Grajmsu na nogu kom je potom dosuđena nesportska lična. Bogdan prvo pogodio dva od tri slobodna bacanja, u narednom napadu bio precizan za tri, pa su Houksi prišli na -9.

7′ Nastavlja se slobodan pad Houksa – 23:10

Gotovo da ne postoji raspoložen košarkaš u ekipi iz Džordžije, sa druge strane kod Niksa je posebno raspoložen Rendl, koji je ubacio osam poena.

4′ Tajm-aut Atlante – 16:3

Kada je Beret pogodio trojku a razlika povećana na +13, Nejt Mekmilan, trener Houksa, je bio prinuđen da zatraži minut odmora.

3′ Niksi mnogo bolji, Bogdanović izbegao tešku povredu lica – 10:3

Veoma loše je Atlanta ušla u meč, „rešetaju“ koš rivala igrači Njujorka, no nije to jedini problem za Houkse. Naime, tek što se Bogdanović vratio na parket posle povrede, dobio je prilikom duela sa Rendlom žestok udarac laktom u lice, ali je uspeo da dođe sebi i nastavi sa igrom.

Dobro došli na prenos meča božićnog programa NBA lige između Atlanta Houksa i Njujork Niksa u „velikoj jabuci“ na portalu Nova.rs!

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare