Nemanja Bjelica
Foto: Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Srpski košarkaš i krilni centar Majami Hita, kaže da će mu prisustvo Gorana Dragića olakšati navikavanje na novi tim.

„Beli“ je pre nekoliko dana prešao iz Kalifornije u Floridu, napustivši Sakramento Kingse i pojačavši Hit.

PROČITAJTE JOŠ:

U Majamiju već godinama igra Dragić na poziciji pleja i beka, a Bjelica je prokomentarisao i Erika Spolstru, dugogodišnjeg trenera šampionske franšize.

„Veoma sam uzbuđen što ću imati Gorana Dragića za saigrača. Kad je došlo do trejda i dogovor je sklopljen, on me je pozvo. Poznajem ga dugo i sve što mogu da kažem jeste da je jedan od najpotcenjenijih igrača u NBA ligi. Veliki igrač i sjajan momak, pobednik“, rekao je Bjelica za grčki SDNA.

Dodaje da je svestan kako će morati da obavlja svoje obaveze profesionalno, ali je ipak lakše uz „nekog svog“.

„Ali zaista? Lakše je s nekim iz Evrope u timu, posebno s nekim iz nekadašnje ujedinjene Jugoslavije. Uvek sam srećan kad imam takve momke oko sebe“, rekao je Bjelica.

Pre nego je otišao u NBA, Bjelica je bio najbolji igrač Evrope kao član Fenerbahčea, gde je sarađivao s jednim od najvećih košarkaških trenera i umova svih vremena – Željkom Obradovićem.

„Način na koji rade je isti, obojica imaju taj mentalitet i jednako žele pobedu. Uvek ima priča o tome kako naporno radi Majami Hit. To je jedini način da se pobedi, sve je pitanje discipline i to je ono što volim. Morate slušati trenera. Imate i slobodu, to je prirodno, ali što ste više profesionalni, to je bolje. Poštujete loptu i svoje saigrače“, zaključio je Bjelica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar