Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srpski reprezentativac je otkrio sve detalje oko transfera.

Košarkaš Fenerbahčea i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica vratio se u turski klub, nakon osvojenog šampionskog prstena u NBA ligi sa Golden Stejt Voriorsima.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je igrao za Fenerbahče u periodu od 2013. do 2015. godine i ovog leta je rešio da se vrati u klub.

„Iza mene je sjajna godina, ostvario sam ono o čemu sam sanjao. Bio sam deo Golden Stejta, koji je osvojio šampionski prsten u NBA ligi. Osećao sam da sam u NBA dao sve što sam imao. Bila je to teška odluka, jer sam imao priliku da ostanem još jednu godinu. Međutim, osećao sam da sam završio jedno poglavlje i da treba da otvorim novo. U avgustu se Fenerbahče zainteresovao za mene i bio sam srećan što ću igrati za tim iz kojeg sam otišao u SAD pre sedam godina“, rekao je Bjelica.

Foto: Starsport

Dodao je i da je mnogo toga naučio u NBA ligi.

„Bilo je neverovatno iskustvo igrati sa tim momcima u Voriorsima. Igrati sa Stefom Karijem, Drejmondom Grinom, Klejom Tompsonom, trojica takmičarski nastrojenih momaka, trojica pobednika, tri različite ličnosti. Bilo je to zadovoljstvo, san je igrati košarku u najboljem timu na svetu. Naučio sam mnogo toga, kako u manjoj ulozi biti deo nečeg većeg“, dodao je Bjelica.

Nakon što je otišao iz kluba, Bjelica je obećao navijačima da će se vratiti.

„Oni su veoma strastveni, vole košarkaše i nikada ne zaboravljaju. Morao sam da se vratim. Zadovoljan sam svojom izborom, jer se osećam kao da nikada nisam ni odlazio, kao da sam deo ove porodice.“

PROČITAJTE JOŠ

Dotakao se i povrede koju je zadobio tokom leta, kada je igrao za reprezentaciju Srbije.

„Još jedan razlog zašto sam se vratio jeste to što pokušavam da budem ja. Mnogo se toga promenilo, format je drugačiji, imam iskustva, ali ipak će mi biti potrebno neko vreme da se prilagodim, jer je drugačije od NBA. Povredio sam list na pripremama sa reprezentacijom Srbije i pokušao sam da igram. Nadam se da ću da budem uskoro spreman“, zaključio je Bjelica.

BONUS VIDEO Stefan Lazarević posle pobede nad MZT-om

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar