Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

Košarkaši Majami Hita pobedili su Los Anđeles Lejkerse u meču odigranom između četvrtka i petka sa 110:104, dok je Dalas Maveriks sa 116:101 bio bolji od Milvoki Baksa.

Krilni centar Majamija Nemanja Bjelica nije imao poene, već samo dva skoka i dve asistencije za deset minuta na parketu, dok Boban Marjanović u trijumfu Dalasa nije ni igrao.

PROČITAJTE JOŠ:

Majami je protiv Lejkersa predvodio Džimi Batler sa 28 poena, sedam skokova i pet asistencija, a suprotstavio mu se Kentavijus Koldvel-Poup sa 28 poena za Lejkerse.

Viktor Oladipo, bek Hita imao je 18 poena, a centar Andre Dramond još 15 za tim iz Los Anđelesa. Lebron Džejms i Entoni Dejvis su i dalje van stroja zbog povrede, a Goran Dragić je bio strelac deset poena za Majami i podelio je tri asistencije.

Hit je dobrim ritmom otvorio meč i već u prvoj četvrtini poveo 20:10, sredinom tog perioda, što su zadržavali i tokom dobrog dela druge četvrtine.

Ipak, Lejkersi serijom pre poluvremena preuzimaju primat i uspevaju da na poluvreme odu s prednošću 56:54. Nisu uspeli da je zadrže tokom trećeg perioda, da bi u četvrtom Hit opet otišao na +10, slobodnim bacanjima Batlera.

Pošto je do kraja u tom trenutku ostalo nešto manje od tri minuta, pitanje pobednika bilo je rešeno.

Kad je reč o Dalasovom meču, Marjanović je sa strane gledao šou Luke Dončića koji je sa 27 poena i po devet skokova i asistencija bio najbolji pojedinac na terenu.

Kristaps Porzingis mu je pružio podršku sa 26 poena i 17 skokova, dok je u Milvokiju prednjačio Donte DiVinčenco sa 22 poena, a Bobi Portis je imao 20.

Iako Baksima nije igrao Janis Adetokumbo, ekipe su se tokom celog prvog poluvremena smenjivale u vođstvu, a Baksi su na kraju treće, napravili seriju i od -8 došli do 84:80 i plus četiri.

Drugi deo četvrte četvrtine prelomio je u korist Dalasa, koji je velikom serijom uspeo da se odlepi i upiše pobedu u borbi za plej-of.

Mavsi su sada sedmi na zapadu NBA lige i pokušavaju da se domognu šestog mesta i direktnog plasmana u plej-of, jer bi u suprotnom igrali plej-in turnir za ekipe od sedmog do desetog mesta.

S druge strane, Baksima je mesto u doigravanju gotovo rezervisano jer su sa 32 pobede i 19 poraza bezbedni na trećem mestu istočne konferencije.

NBA rezultati, četvrtak na petak:

Majami Hit – Los Anđeles Lejkers 110:104

Toronto Reptors – Čikago Buls 113:122

Oklahoma Siti Tander – Klivlend Kavalirs 102:129

Dalas Maveriks – Milvoki Baks 116:101

Los Anđeles Klipers – Finiks Sans 113:103

Sakramento Kings – Detroit Pistons 101:113

Juta Džez – Portland Trejlblejzers 122:103

NBA tabela, zapad:

Foto: Printscreen Flashscore

NBA tabela, istok:

Foto: Printscreen Flashscore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar