Foto: Eurocup Basketball/Monaco

Košarkaši Monaka su, predvođeni Matijasom Lesorom, savladali Budućnost iz Podgorice sa 90:87 i tako prošli u polufinale Evrokupa pobedom u seriji od 2-1.

Nakon što su obe ekipe zabeležile po pobedu u prva dva meča, odgovor na pitanje ko će dalje dala je majstorica.

Izjednačen meč odigrale su ove dve ekipe, o čemu najbolje govori i podatak da, izuzev početnih 6:0 za Francuze, ni domaći tim ni Podgoričani nisu uspevali da naprave razliku veću od četiri poena.

PROČITAJTE JOŠ...

Budućnost je sredinom poslednje četvrtine imala tri poena viška (78:75), kada je Lesor prvo pogodio slobodno bacanje, potom ukrao loptu Viliju Ridu nakon čega je izblokiran, uhvatio je loptu posle ofanzivnog skoka ali nije bio precizan, na pravom mestu se našao Džalil O’Brajen, ali je i on bio neprcizan, ali ne i Markos Najt, kog je faulirao Nikola Ivanović. Pogodio je oba penala, izjednačio, da bi potom posle koša Abdulajea Ndojea Najt sa penala povećao na 84:80, a ključni trenutak se dogodio na 1:23 pre kraja meča, kada je Lesor pogodio uz prekršaj Rida, a uprkos promašenom penalu njegova ekipa je otišla na četiri poena viška, što su do kraja meča uspeli da sačuvaju.

Trijumf je potvrdio O’Brajen sa linije za slobodna bacanja.

Lesor je ubacio 24 poena, O’Brajen dodao 13, Najt 12. Kod Budućnosti Džastin Kobs je ubacio 17 a Vili Rid 16.

U drugoj majstorici četvrtfinala koja je odigrana večeras, Uniks je sa 82:78 izbacio Lokomotivu iz Krasnodara, uz 19 poena Džamara Smita, 17 Morgana Džordana i Okara Vajta, dok je kod Lokomotive najbolji bio Kevin Hervi sa 22 poena.

Evrokup, četvrtfinale

Monako – Budućnost 90:87

Uniks – Lokomotiva 82:78

Parovi polufinala

Monako – Gran Kanarija

Virtus – Uniks

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar