Foto: Youtubue/Printscreen

Minesota želi u borbu za titulu.

U momentu povratka u plej-of NBA, čelnici Minesota Timbervulvsa odlučni su da dodatno uzdignu franšizu koja je dugo bila zaglavljena među talogom lige.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši direktor košarkaških operacija Denvera Tim Koneli je prvi veliki ulov u Mineapolisu.

„Postoji razlog zašto ovi primorski gradovi imaju prednost, ali ono što možete da pomognete u razvoju i da dodate kredibilitet vašoj organizaciji“, rekao je Koneli, koji je u utorak zvanično predstavljen kao predsednik košarkih operacija posle devet sezona u toj ulozi u Denveru.

Koneli je prošle nedelje pristao na petogodišnji ugovor od 40 miliona dolara. Vlasnik Timbervulvsa Glen Tejlor potvrdio je da to uključuje bonuse za timski učinak.

Mark Lore i Aleks Rodrigez, koji su u procesu postepenog otkupa kluba za 1,5 milijardi dolara od Tejlora, postavili su kao prioritet njegovo dovođenje.

„Imamo puno poverenje i poverenje u Tima, i on će biti ovlašćen da izgradi prvoklasnu organizaciju svetske klase. Tačka“, rekao je Lore.

81-godišnji Tejlor pokrenuo je prodaju 2021. godine sa namerom da ostane kao mentor budućim vlasnicima, koji planiraju da kupovinu završe 2023. godine.

Foto: NBA

„Osećamo se kao da smo zajedno doneli dobre odluke kao grupa“, rekao je Lore.

„Osećamo se zaista dobro u vezi sa partnerstvom i gde smo bili i kuda idemo“.

Koneli je iza sebe ostavio tim Nagetsa koji ima uzastopnog NBA MVP-a, Nikolu Jokića, i još uvek obećavajući tim koji je imao 48:34 u regularnoj sezoni – dve utakmice ispred Timbervulvsa – bez povređenih Džamala Mareja i Majkla Portera.

„Nisam tražio ovo. Bila je to tako jedinstvena prilika koja mi se ukazala. Poslednjih devet godina za mene su bile najboljih devet godina u profesionalnom smislu koje sam ikada mogao da zamislim“, rekao je Koneli.

„Dok ste imali te neprospavane noći, to vas tera da kopate još dublje iznutra, još više introspektivno i da se zapitate da li je to nešto što želite da uradite. To je svakako skok vere.“

Sa Karl-Entoni Taunsom i Entoni Edvardsom koji su se pojavili kao elitni igrači i Krisom Finčem koji je dobio odlične kritike za svoj posao u svojoj prvoj punoj sezoni kao trener, Timbervulvsi su snažno gurnuli drugog nosioca Memfisa u šest utakmica u prvom kolu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Minesota je takođe postala prvi tim u istoriji NBA koji je izgubio više utakmica u nizu sa dvocifrenim vođstvom u četvrtoj četvrtini, učinivši to zapanjujuća tri puta.

„Nadam se da dok nastavljamo da gradimo pobedničku osnovu i razvijamo se, ovo je mesto na koje želite da dođete da biste pobedili“, rekao je Koneli. „Ne radi se o vremenu. Ne radi se o tome da imamo neka od ovih svetlijih tržišta. Doći ćete ovde da pobedite, da budete pošteno tretirani i da se dobro zabavite.”

Koneli je postao sedma osoba u devet godina koja je nadgledala košarkašku stranu, otkako se Flip Saunders vratio u penziju. Kada je Sonders umro od raka 2015. godine, Milt Njutn je zamenio jednu sezonu. Tada je Tom Tibodo dobio glavni posao u sada zastareloj dvostrukoj ulozi glavnog trenera i glavnog izvršnog direktora.

Nakon što je Tibodo otpušten sredinom sezone 2018-19, njegov zamenik Skot Lejden je bio privremena zamena. Pre tri godine, Gerson Rosas je primljen, ali nakon iznenadnog otkaza, Sašin Gupta je postavljen na čelo. Očekuje se da će ostati u Konelijevom timu.

Finč je bio asistent u Nagetsima 2016-17 pre nego što ga je angažovao Nju Orleans. Koneli ga je tokom svoje konferencije za novinare u utorak nazivao „Finchi“ – znak veze koju su već izgradili i relativne sigurnosti koju će Finč imati pod novim šefom.

„On ima veliko poverenje u nas i ono što radimo ovde, posebno u mene, i ima mnogo postojećih odnosa sa ljudima iz našeg osoblja i u ovoj zgradi. To uvek pomaže“, rekao je Finč. „On se pre svega bavi ljudima. Ne shvata sebe previše ozbiljno. U potpunosti se uklapa u našu kulturu.”

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar