Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Aleksandar Vučić, predsednik SNS i Srbije, ima nameru da po završetku preuzetih obaveza zbog kojih se nalazi na tim funkcijama, postane košarkaški trener.

Umeo je „predsednik svih građana Srbije“ u prošlosti da istakne kako voli sport, pre svega košarku, zbog čega je često umeo da se „lati“ lopte i demonstrira svoje veštine…

PROČITAJTE JOŠ

Protiv Zorana Drobnjaka, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ kome je izbio loptu iz ruku, protiv dečaka koji je pokušao da nabaci loptu na tablu preko njega i na kraju sam protiv sebe, u nameri da izvede atraktivan potez „prebacivanja lopte kroz noge i nabacivanja lopte na tablu, s dve ruke“.

Vučić je nedavno najavio da je pronašao posao za sebe kada bude završio sa politikom, ali je, u svom haosu u kom se država i društvo nalaze, našao i vremena da zaduži još jedan indeks.

„Po drugi put u životu sam postao student, ovoga puta Visoke sportske škole strukovnih studija, u želji da postanem košarkaški trener za klince“, napisao je Vučić, fotografišući se sa studentskom knjižicom i košarkaškom lopticom koju je, sudeći prema natpisu, dobio od Zorana Moke Slavnića.

Uz već standardne dokumente poput izvoda iz matične knjige rođenih, diploma i svedočanstva o završenom prethodnom obrazovanju, lekarskom uverenju i izvodu iz državljanstva, Vučić je morao da dostavi i još jedan papir, kako bi se upisao na trogodišnje studije.

Da bi se kandidat prijavio na prijemni ispit neophodna je potvrda od kluba ili saveza da se kandidat najmanje tri godine bavio sportom za koji konkuriše.

Vučić je pre šest godina, sa pozicije premijera, rekao da je košarku trenirao u Partizanu, ali prema njegovim tadašnjim rečima, nije izvesno da je uspeo da izgradi značajnu karijeru.

„Sa mnom u Partizanu kao centar je u to vreme igrao neki Juda, koji je bio 185 cm visok, pa su ga svi nešto forsirali. Ja sam tad imao 161, i sve su mi pričali: „Hajde, možeš da igraš pleja, ali nikad nećeš porasti do 190″. Ja sam u međuvremenu porastao do 199, a taj momak je ostao na 188. Tako da savetujem klincima da se ne razočaraju kad im trener ne da da igraju, da ne odustaju“, ispričao je Vučić.

Da li u želji da ispravi nepravdu koja je njemu naneta ili da pomogne mlađima u ostvarenja snova do kog on nije došao, tek Vučić je naveo da je drugi put u životu postao student ne bi li postao košarkaški trener za klince.

„Ne biste verovali koliko sam srećan što posle mnogo godina krećem u ostvarenje dečačkih snova“, istakao je Vučić.

Ali, ostvarenje snova nije uvek besplatno. Bar zvanično.

Školarina za studijski program koji je navodno upisao predsednik Srbije iznosi 1.100 evra na godišnjem nivou, ali se plaćanje vrši u dinarskoj protivvrednosti.

Ako se uzme u obzir da je plata predsednika Srbije iznosi oko 1.100 evra, sasvim je izvesno da će mu dobro doći ponuđena mogućnost da školarinu plaća na deset mesečnih rata.

Takođe, samoproglašeni najbolji student Pravnog fakulteta, verovatno da će dobiti i 10 odsto popusta na cenu školarine za prvu godinu na osnovu ukupne ocene uspešnosti iz srednjoškolskog obrazovanja.

Ako je Vučić, pak, štedeo novac za novu obrazovnu avanturu, te ima svih 1.100 i odluči da celu školarinu plati odjednom, dobiće još pet odsto popusta na cenu.

Za sada ne postoje informacije da je još neko iz porodice Vučić student te škole, tako da će Aleksandar verovatno ostati bez prava na popust od 50 odsto, ali će biti oslobođen plaćanja prvog semestra druge godine ukoliko u prvoj godini bude imao prosek ocena iznad 9,7.

Prijemni ispit, koji je ove godine organizovan onlajn, nije se plaćao, tako da tu predsednik SNS i Srbije nije imao dodatne troškove.

Visoka sportska i zdravstvena škola svake godine upisuje po 95 studenata na program sportski trener, a u ponudi je 18 sportova ili aktivnosti, uključujući i ples.

Uz prava i obaveze studenata, propisane Zakonom o visokom obrazovanju, Vučić će na raspolaganju imati i biblioteku, što bi možda mogla da mu bude inspiracija i za neki naredni predizborni, ili samo reklamni spot.

Ili je to već učinio ovom objavom, a vredi napomenuti da rang-liste sa ovogodišnjeg prijemnog ispita za Visoku sportsku i zdravstvenu školu strukovnih studija – ne postoje na internetu, što je ustaljena praksa na svim visokoškolskim ustanovama u Srbiji.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare