foto: Starsport.rs

Zaista nesrećna situacija, sada je Boriši potrebna podrška više nego ikad

Boriša Simanić neće ovo leto pamtiti baš po dobrom, pošto je na Svetskom prvenstvu ostao bez bubrega nakon nezgodnog udarca koji je dobio na meču između Srbije i Južnog Sudana.

Srpski krilni centar je operisan, odstranjen mu je bubreg i sada se u Manili uspešno oporavlja, a podrška stiže iz svih krajeva sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Među prvima reagovao je Igor Rakočević, koji je imao poruku za Košarkaški savez Srbije i vlasti u našoj zemlji.

„Boriši Simaniću na svetskom prvenstvu je uklonjen bubreg zbog postoperativne komplikacije. Za sve one koji NE CENE (ili čak i vređaju) kad profesionalni sportista da celo svoje leto za pripreme, ne provede vreme sa porodicom, rizikuje zdravlje, rizikuje da izgubi ugovor i izvor zarade od koje živi cela njegova porodica… I ovo može da se desi. KSS i država da reaguju i učine sve što mogu da Boriši pomognu i olakšaju mu ovu nesreću koja ga je zadesila. Drži se, Boriša“, napisao je Rakočević.

Poruku je imao i Vladimir Štimac, koji veoma dobro zna šta znači igrati srcem za reprezentaciju.

„Boriša Simanić je bukvalno dao bubreg za Srbiju. Nadam se da ce država i Savez znati to da cene zauvek. Boriša je trenutno u najboljim godinama košarkasim i da se ovo desi. Jako sam tužan i žao mi je, dečka poznajem i znam koliko je dobar čovek. Drži se Boriša, uz tebe sam“, stoji u poruci Štimca na društvenoj mreži X.

Oglasila se i nekadašnja reprezentativka i kapiten Srbije Jelena Bruks.

„Čoveče! Ne kažem da bi drugačija sudijska odlula nešto promenila, ali sudije su zaista donosile sumnjive odluke tokom celog Mundobasketa, a i generalno poslednjih godina na svim FIBA takmičenjima i to je veliki problem“.

I legendarni Aco Petrović nije ćutao.

„Kada igrač (Boriša Simanić) izgubi bubreg igrajući za reprezentaciju verujem da će se i država uključiti na određeni način kako da mu pomogne. Recimo, da ga se stavi na listu igrača koji su osvaali medalje na velikim takmičenjima, ukoliko Srbija sada ne uzme medalju“, napisao je Petrović.

Boriša je dobio podršku i od kluba u kom igra u Španiji.

Još neke poruke za Simanića možete pogledati ispod teksta, a naši reprezentativci će u nastavku Mundobasketa igrati za Borišu i pokušati da se domognu medalje.

View this post on Instagram

A post shared by @dejanmusli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare