Svetislav Pešić Srbija vs Gruzija u kvalifikacijama za Evrobasket Foto:.fiba.basketball

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, gostovao je u novoj epizodi emisije "Sportlight" na kanalu "Sport klub", a tom prilikom dotakao se Nikole Jokića, košarkaša Denver Nagetsa.

Jokić nije bio deo reprezentacije Srbija na Svetskom prvenstvu u Manili prošlog leta, na kom „orlovi“ postali vicešampioni sveta.

Pročitajte još

Otkrio je iskusni sturčnjak i neke dosad nepoznate detalje.

„Moram da ti kažem, Nikola je bio do zadnjeg momenta. Ja sam njemu rekao, ja sam obavio razgovore sa svim igračima, hajde ti malo dođi kasnije, hajde ti malo se odmori. I kada smo ga doveli do kraja u neku dilemu, on je rekao – ne, mene bi sada bilo sramota da ja tamo dođem kao neki veliki Jokić, kao neki MVP i da ja sada tamo dođem zadnji ili predzadnji, ja to neću. Ja hoću – ili igram i dolazim prvi dan, kao što je to bilo pred Evropsko prvenstvo prethodno, prvi dan i prvi na treningu, zadnji iz dvorane i još individualni rad. Znači – dolazim i sve ostalo što ja imam u privatnom životu, to nisu prioriteti. Prioritet je reprezentacija, prioritet su moji drugari i košarka. E, to rade najbolji. I zato su najbolji. To je to!“, ispričao je Svetislav Pešić.

Još uvek nije sigurno da li će Jokić nastupati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.

Dvostruki MVP NBA lige i ove sezone je glavni favorit za priznanje najkorisnijeg igrača ove lige. Postiže prosečno 26,2 poena uz 12,3 skokova i 9,2 asistencija po utakmici.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar