Svetislav Pešić, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić izjavio je da našu selekciju u nedelju u gostima protiv Belgije očekuje vrlo neizvesna utakmica.

PROČTAJTE JOŠ

„Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju“, rekao je Pešić uoči druge utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

On je istakao da je Belgija iskusniji tim.

„Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati“, kazao je Pešić.

Pešić je objasnio da je Petrušev došao kao reakcija na povredu Smailagića.

„Smailagić neće moći da igra zbog povrede, zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Videćemo koliko ćemo moći da na njega računamo, jer je praktično došao u petak uveče, i tek će u subotu trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuzetno važna, nego jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo“, poručio je Pešić.

Centar Dušan Ristić istakao je da je Belgija dobra i disciplinovana ekipa.

„Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku na utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu”, istakao je Ristić.

Utakmica između Belgije i Srbije igra se u nedelju u Monsu od 15.30 sati.

BONUS VIDEO  Pešic: Momci, pa ne igramo protiv Lejkersa


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar