Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Vruće je, prevruće u finalu NBA lige, a za to se postarao Majami, koji je u petom meču uspeo da pobedi Los Anđeles Lejkerse 111:108 (24:25, 32:35, 26:28, 26:23) i na taj način smanji na 3-2 u seriji.

Imali su Lejkersi priliku, da predvođeni strašnim Lebron Džejmsom, koji je postigao 40 poena uz 13 skokova i sedam asistencija, prvi put posle 10 godina podignu trofej, ali se na tom putu isprečio Džimi Batler.

PROČITAJTE JOŠ

Izmaknuo je as Majamija titulu koja je praktično bila „servirana“ „jezerdžijama“, s ozbirom na to da su u samom finišu gubili poenom razlike, ali su imali napad za trijumf na 16,8 sekundi.

Ipak, odbrana Hita je odradila odličan posao, zaustavivši Džejmsa koji nije imao prilaz ka košu, dok je Grin promašio trojku za titulu.

Na drugoj strani je Hirou poslat na liniju slobodnih bacanja i oba puta je bio precizan, pa je Majami na kraju u triler meču slavio rezultatom 111:108, izborivši i šesti meč.

U redovima Majamija je blistao Džimi Batler s tripl-dabl učinkom. Ubacio je 35 poena uz 12 skokova i 11 asistencija za svih 48 minuta provedenih na parketu.

Naredna utakmica zakazana je u noći između nedelje i ponedeljka od 01.30 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar