Barselona
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Uprava Barselone je zvanično predložila igračima da se odreknu 70 odsto od preostalih zarada za ovu sezonu.

Katalonski Mundo deportivo piše da je održan sastanak uprave i igrača na kom dogovor nije postignut.

PROČITAJTE JOŠ

U tekstu se navodi da je ispred uprave generalni direktor Naćo Rodriges organizovao sastanak sa kapitenom Antom Tomićem i jednim od najiskusnijih igrača u timu trenera Svetislava Pešića, Pauom Ribasom.

Rodriges je igračima predložio da se, u svetlu suspendovane sezone zbog pandemije koronavirusa, igrači odreknu 70 odsto zagarantovanih zarada za preostali period sezone.

Mediji prenose da su Tomić i Ribas izneli saigračima ovu ideju koju su oni sa negodovanjem primili.

Navodno su igrači dobili ultimatum da odluku donesu u narednih 48 sati kako bi uprava kluba mogla promptno da reaguje i preusmeri novac, pošto je priliv sredstava paralisan zbog blokade u Španiji.

Ranije su fudbaleri Barselone doneli odluku da pristanu na smanjenje plata, ali nije izvesno da će to učiniti i košarkaši, pa se može očekivati i scenario po kom će oni zadovoljenje svojih zahteva tražiti pred Sudom za sportsku arbitražu.

Na princip „više sile“ se pozvala i Saragosa, a očekuje se da tim putem krenu i drugi klubovi u Španiji, s obzirom na to da je nastavak sezone, u ovim okolnostima i sa novim talasom širenja virusa u toj zemlji, praktično nemoguć.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram