Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Čelnici Barselone usled pandemije koronavirusa ozbiljno razmišljaju da smanje troškove i zatraže od igrača da prihvate umanjenja plata.

Situacija sa pandemijom koronavirusa u Španiji je veoma teška i svi čine da se situacija što pre stabilizuje.

Fudbalska sezona je prekinuta, klubovi su u stanju neizvesnosti, a mnogi su suočeni i sa ozbiljnom finansijskom krizom ukoliko se sve ubrzo ne nastavi.

To se, naravno, ne odnosi na Barselonu, ekipu prvaka Španije, ali činjenica je da ni na „Kamp Nou“ stadionu nije sve tako ružičasto.

Tako je dnevnik „La Vanguardija“ preneo da čelnici kluba smatraju da bi bilo dobro da u trenutku dok nema utakmica, igrači prvog tima i glavne zvezde, pre svih Lionel Mesi, Đerar Pike i Luis Suares, prihvate umanjenje plata.

Time bi pokazali gest dobre volje usled teške situacije koja je nastala pandemijom koronavirusa od kojeg je veliki broj ljudi u Španiji oboleo.

Čelnici kluba i predsednik Đozep Marija Bartomeu su u ponedeljak održali sastanak na kojem je zaključeno da će u postojećem stanju biti teško ostvariti predviđeni budžet od 1,047 milijardi evra.

Nema prihoda od utakmica, prodaja suvenira i dresova u klupskim prodavnicama je minimalna, a zatvoren je i muzej, tako da je zarada drastično opala.

Poznato je da 61 odsto budžeta kluba ide na plate igrača. Čak 507 miliona izdataka je direktno za plate, dok na ime amortizacije troškova odlazi još 135 miliona.

U četvrtak je objavljeno da su u Nemačkoj igrači Borusije Menhengladbah izdvojili deo svojih primanja kako bi pomogli klubu da isplati primanja dela klupskog osoblja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram