Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Košarkaši Barselone plasirali su se na završni turnir Evrolige pošto su u majstorici bili bolji od Zenita rezultatom 79:53.

Nakon što su prvo izgubili jedan meč na svom parketu, a potom odigrali jednu od najslabijih utakmica sezone u trenutku kada su imali šansu da u Rusiji reše pitanje pobednika, Stoga, pitanje mesta na završnom turniru moralo je da bude rešeno u Kataloniji, a tamo je Barselona odigrala bez greške.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvu četvrtinu dobili su 23:14, i u svakoj narednoj dizali prednost do maksimalnih +26 minut pre kraja susreta.

Ključna je bila serija 12-0 u završnici treće četvrtine kojom su od 45:34 došli do 57:34 i rešili svaku nedomicu o pobedniku.

Sjajan je bio Kori Higins sa 15 poena, Nik Kalates je dodao 12, a Kajl Kurik i Brendon Dejvis po 11 poena, dok su kod Zenita podbacili svi sem Aleksa Pojtresa, koji je bio jedini dvocifren sa 11. Najbliži mu je bio Bili Beron sa devet, Kevin Pengos je ubacio sedam, dok je Kej Si Rivers promašio svih šest šuteva i utakmicu završio sa nula poena.

Pre Barselone plasman na završni turnir koji će biti odigran u Nemačkoj obezbedili su Armani pobedom nad Bajernom, Anadolu Efes protiv Real Madrida, te ranije CSKA, koji je sa 3-0 bio bolji od Fenerbahčea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar