Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Izvesno je da se neće razići u dobrim odnosima

Nikola Mirotić će ovog leta promeniti sredinu i otići iz Barselone, ali njegov sukob sa čelnicima kluba je i dalje aktivan, iako sezone još nije gotova.

Barseloni je ostalo da odigrao finale španske lige protiv Real Madrida, ali transfer Mirotića jedna je od glavnih tema u košarkaškoj Evropi.

PROČITAJTE JOŠ:

Mirotić je nedavno u izjavi za španske medije objasnio saradnju sa Barselonom i nesuglasice do kojih je došlo.

„Voleo bih da mi je ta poruka saopštena na drugačiji način, u drugo vreme, od drugih ljudi, možda nekih najviših instanci. Moj menadžer je seo s njima i pitao ih o svemu. Ako je pitanje samo oko novca, hajde da sednemo, da pričamo, da vidimo možemo li da se dogovorimo. Nikada nismo pričali o smanjenju plate. Ni prošle ni ove sezone. Ni u jednom momentu nije postojala takva ponuda“, rekao je iskusni Mirotić.

Tu se nije zaustavio.

„Već sam jednom pomogao klubu. Zašto ne bih opet? Zašto nismo seli da razgovaramo, da saslušamo jedni druge? Da vidimo možemo li da pomognemo jedni drugima. Ja sam vrlo srećan u Barseloni, kao i moja porodica. Gde da odem da mi bude bolje? Ali, odluka je vrlo jasna. Objašnjenje je takvo da je jasno da je klub izabrao da ide drugim putem“, zaključio je Mirotić nakon što su u javnost isplivale vesti da neće dobiti novi ugovor od Barselone, te da će napustiti Kataloniju.

PROČITAJTE JOŠ:

Odgovor na ove izjave stigao mu je od Huana Karlosa Navara, funkcionera kluba i bivšeg košarkaša.

„Iznenađeni smo Nikolinim izjavama, nismo ni slutili da će to da uradi. Drugo, igramo veliko finale, za koje smo dosta radili, imali dobar plej-of, nadamo se da će zajedno sa celom ekipom pokušati da pomogne. A onda ćemo objasniti sve, celu situaciju, kako je sve prošlo. To je odluka koju smo doneli, koju on već dugo zna, ali o njoj će se razgovarati kada se sve završi“, rekao je Navaro.

Finalna serija španske ACB lige počinje u petak od 21 sat.

Mirotić bi karijeru trebalo da nastavi u Olimpiji iz Milana, gde bi trebalo da pregovara o ugovor na dve plus jednu sezonu. Međutim, mnogi navijači Crvene zvezde nadaju se da će se Mirotić odlučiti na dolazak u Beograd, iako je to malo verovatno u ovom trenutku.

BONUS VIDEO „Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra“: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar