Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Španski gigant po drugi put pokušava da dovede reprezentativca Srbije.

Najbolji igrač Crvene zvezde i MVP ABA lige Nikola Kalinić mogao bi naredne sezone da obuče dres Barselone prema informacijama koje dolaze iz Španije.

PROČITAJTE JOŠ

Prema pisanju portala „The Home of Glory“ počeli su pregovori Kalinića i Barselone. Isti portal navodi da iako Barselona nije baš u najboljoj finansijskom stanju, da bi mogla da nađe potreban novac za dovođenje Kalinića.

Prema informacijama iz pomenutog medija, obe strane su zainteresovane u saradnju čime bi se Kalinić vratuo u špansku ligu pošto je već nosio dres Valensije. Ono što predstavlja problem jesu čak dva obeštećenja kako navodi „Mocartsport„.

Srpski reprezentativac može da promeni sredinu, ali uz adekvatno obeštećenje crveno-belima koje je dogovoreno još prilikom potpisivanja ugovora prošle sezone.

Međutim, s obzirom na to da je Kalinić u sezoni pre dolaska u Zvezdu igrao za Valensiju, Katalonci bi, ako uđu u dublje pregovore morali da poštuju pravila ACB lige prema kojima treba da plate i određenu naknadu povratniku u Evroligu koja ima prava prvenstva na srpsko krilo.

Kalinić je i prethodnog leta bio na meti Barselone, ali je odlučio da obuče crveno-beli dres i odigra sjajno. On je sa Zvezdom osvojio Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i titulu prvaka Srbije, a u karijeri je još igrao za Spartak, Novi Sad, Vojvodinu, Radnički i Fenerbahče.

BONUS VIDEO Košarkaši Zvezde podigli trofej šampiona Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar