Mario Hezonja, Nemanja Bjelica i Nigel Williams Gos Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©, Andrea Vilchez / Zuma Press / Profimedia, Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve zvezde sada dovode u vezu sa Partizanom - jedno su navijačke želje, drugo realnost.

Partizan se posle osam godina vratio na najveću scenu i specijalnom pozivnicom dobio priliku da zaigra Evroligu naredne jeseni.

PROČITAJTE JOŠ

Činilo se kao da su vekovi prošli od prošlog učešća crno-belih, pa je i radost među navijačima utoliko bila i veća. Dodatnu težinu čitavoj priči daje i ime Željka Obradovića. Čovek koji je postao sinonim za Evroligu koju je osvajao čak devet puta, vraća se u takmičenje koje je prvi put osvojio upravo sa Partizanom.

Verovatno je i njegovo ime doprinelo kandidaturi Partizana, a činjenica da se vraća u takmičenje koje je obeležio, bio je povod i da mu Evroliga poželi dobrodošlicu.

„Obradović se vratio, čeka ga novo putovanje u Evroligi sa Partizanom“, stajalo je uz Željkovu sliku sa devet trofeja u zvaničnoj objavi Evrolige.

Ni navijači nisu ostali zaboravljeni. Crno-beli su svojevremeno bili poznati kao ekipa sa najluđom atmosferom u Evropi. Spektakl do spektakla i koreografije za pamćenje bili su deo uspeha u eliti.

I njih su se prisetili i najavili u najjačem klupskom takmičenju.

„Ovako je nekad izgledalo na Partizanovim utakmicama. Biće bučno u Beogradu“, stoji u komentaru uz nekoliko slika spektakularne atmosfere koju su pravili navijači crno-belih.

Međutim, ono gde je Partizanov povratak u Evroligu izazvao najveći bum jeste priča o pojačanjima. Insajderi se utrkuju koju će veliku zvezdu da presele u ekipu Željka Obradovića.

Njegovo ime i činjenica da je Partizan i prošle godine igrajući Evrokup uspeo da dovede zvezde poput Kevina Pantera i Zeka Ledeja i neke od najvećih talenata u Evropi poput Jama Madara, Alena Smailagića, Tristana Vukčevića, dovoljni su da se krene sa beskonačnim nagađanjima.

Razumljivo je zašto se u kontekstu Evrolige ponovo u vezu sa Partizanom dovode zvučna imena.

Licitacija je krenula od bivših igrača Partizana.

Odmah je u prvi plan iskočio Jan Veseli kojeg je Partizan lansirao u zvezde. Čehu je istekao ugovor sa Fenerbahčeom, a Matijasu Lesoru sa Partizanom, a po svemu sudeći mu neće biti ponuđen produžetak saradnje pa crno-beli traže rešenje na centru.

Zbog toga je ideja o dolasku Veselog ponovo raspalila maštu „grobara“ iako će po svemu sudeći otići u Barselonu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Drugo najčešće pominjano ime je Najdžel Vilijams-Gos. Sjajni plejmejker Reala je evropsku karijeru započeo preko Partizana, a kako u Realu ipak nije uspeo da se izbori za veliku minutažu realno je da promeni sredinu na kraju sezone.

Partizan je muku mučio sa plejmejkerima, Dalas Mur više neće nositi dres Partizana, pa se očekuje da Željko Obradović potraži novo rešenje na poziciji organizatora.

Njegov dolazak ne deluje toliko nerealno u ovom trenutku, ali ostaje da se vidi kakvi su planovi i njegovi i Partizana.

Veliku euforiju izazvale su najave da Partizan pokušava da dovede Marija Hezonju. Iako se neki od stranih insajdera pozivaju na medije u Srbiji koji se više bave željama navijača, nikakvi pouzdani podaci o pregovorima ne postoje.

Hezonja je prema sopstvenom priznanju navijač Partizana od malih nogu, a s obzirom na to da je prethofne sezone nosio dres Uniksa koji je kao i ostali ruski klubovi suspendovan iz evropskog takmičenja, očekuje se da promeni sredinu.

To je bilo dovoljno da krene ludilo među „grobarima“, a pravile su se i montaže hrvatskog asa u dresu Partizana. Crno-belima će biti potrebno pojačanje na krilu, ekipu napuštaju Rodions Kuruc i Nemanja Dangubić, a pitanje je i uloge Radeta Zagorca, pa je Hezonja iskočio kao prva želja navijača Partizana.

Ponovo je počelo da se provlači i ime Nemanje Bjelice. Reprezentativac Srbije je osvojio titulu s Golden Stejt Voriorsima i postaje slobodan igrač ovog leta a procene su da bi mogao da se vrati u Evropu.

On je prethodnog leta bio u centru pažnje kada su ga dovodili u vezu sa Partizanom kada se smatralo da je dogovor praktično postignut.

Foto: Tanjug / AP Photo/Stacy Bengs

Bjelica je imao priliku da sarađuje sa Željkom Obradovićem u Fenerbahčeu, pa je opet aktuelizovana priča o njegovom dolasku u redove crno-belih, ali to neće biti lako i zbog činjenice da je nekada nosio dres Crvene zvezde.

Poslednje zvučno ime u nizu koje je dovođeno u kontekstu pojačanja Partizana jeste Hasan Martin, koji je prethodne sezone igrao za Olimpijakos.

Njemu ovog leta ističe ugovor sa klubom iz Pireja, pa će biti slobodan u izboru nove sredine, ukoliko, naravno, ne produži saradnju sa Grcima.

Hasan Martin je tokom karijere već nastupao u ABA ligi i to veoma uspešno u dresu podgoričke Budućnosti.

Več prve najave obećavaju da je pred nama vrelo leto kada su u pitanju transferi i eventualna pojačanja u Partizanu. Do početka nove sezone ima tri meseca i mnogo vremena da se raspali mašta navijača koji sa nestrpljenjem čekaju na veliki povratak u Evroligu.

BONUS VIDEO Miroslav Berić o planskom uništavanju Partizana i zašto je otišao iz kluba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare