Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Oklahome su pre početka sezone svrstani u red autsajdera i niko od njih nije očekivao da će stići do plej-ofa.

Koš Demijena Lilarda u prošlosezonskom doigravanju sa gotovo deset metara je značio i kraj ere u kojoj su dres Tandera nosile velike zvezde poput Kevina Durenta, Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednjepomenuti je odlučio da ode u Hjuston, a u zamenu za njega član Oklahome je postao Kris Pol, jedan od najboljih plejmejkera lige, ali i veteran sa 35 godina.

Nije bilo izvesno da će on ostati u timu Bilija Donovana, naprotiv, mesecima se tražilo rešenje za njega i njegov ogroman ugovor, ali je ipak odlučeno da ostane u sastavu.

I nije se pokajao.

Oklahoma je stvorila odličnu ekipu u kojoj su uz Pola liderske uloge dobili Šaj Gildžus Aleksander, Danilo Galinari, Denis Šruder i Stiven Adams.

Vremenom su u centar pažnje stizali i „drugopozivci“, Abdel Nader, Hamidu Dijalo i na kraju ruki Luguenc Dort.

Tanderi su žestoko namučili favorizovani Hjuston u prvoj rundi doigravanja, ali su ipak ispali iz takmičenja, u poslednjim sekundama majstorice, sedme utakmice serije.

Takav ishod je teško pao Polu, koji je sa suzama u očima govorio na konferenciji za medije.

„Čoveče ovo je teško. Ovo je baš, baš teško… Cele godine smo se borili kao lavovi, pa iako su mnogi sumnjali u nas mi nismo sumnjali u sebe. Nije nas zanimalo ničije mišljenje u vezi sa ovom serijom. Mi očekujemo pobedu na svakoj utakmici i mi samo tako umemo da igramo“, rekao je Pol.

Poslednji meč u sezoni Pol je završio sa tripl-dabl učinkom od 19 poena, 12 asistencija i 11 skokova.

NBA, rezultati

Milvoki – Majami 114:116 (0-2 u seriji, druga runda)

Hjuston – Oklahoma 104:102 (4-3 u seriji, prva runda)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar