Foto: Tanjug/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Ostin Rivers deo je jedne od najlepših NBA bajki ove sezone, zahvaljujući vrhunskoj roli protiv Portlanda (120:115 za vođstvo Denvera od 2-1).

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić se mučio da sam reši meč protiv razgoropađenog Portlanda, nisu se Blejzersi libili ni da ga udare po glavi, ali kada je bilo najvažnije, priskočio je u pomoć „rezervni“ Džamal Marej.

Ostin Rivers, momak koji je u aprilu prvo potpisao 10-dnevni ugovor, sada je postao heroj treće utakmice.

U četvrtoj deonici je imao 16 poena, od toga četiri trojke iz pet šuteva, utakmicu je završio sa 21 poenom, uz četiri skoka i dve asistencije.

Malo ko se u Portlandu nadao da će do ovoga doći, a Rivers je imao šta da kaže posle meča.

„Svaki put u životu, kada sam imao najgore padove, to su pratili moji najveći uspesi“, rekao je Rivers.

Sin čuvenog NBA trenera Doka Riversa, po dolasku, rekao je da je zbog timske kulture srećan što je završio u Denveru.

„Imao sam šansu da promislim o svem u proteklih mesec dana. Počnete da pitate ‘zašto ja’, počnete da upirete prstom, a onda posle nekog vremena pogledate u ogledalo i kažete: ‘gde sam pogrešio i šta mogu da poboljšam, zašto sam ovde’. U košarkaškom smislu ne mislim da je trebalo da budem ovde gde sam, što se tiče profesionalizma, energije. To su sve važne stvari posebno u timovima poput ovog. Pozitivna energija. Zato ću pokušavati da pomognem kad god mi pozovu ime, a kad ne, onda ću podržavati momke. Nisam mogao da tražim bolju situaciju od tima poput Denvera u ovom delu sezone. Tokom proteklih mesec dana nisam znao u kom smeru će mi život ići i dobro je držati opet loptu u rukama, srećan sam“, istakao je Rivers krajem aprila.

Semafor sa poslednje utakmice govori da nije pogrešio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar