Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Poznati košarkaški trener Duško Vujošević na zanimljiv način je prokomentarisao utakmicu Alekse Avramovića koji je bio sjajan u meču sa Kanadom.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija se plasirala u finale Mundobasketa pobedom 95:86, a Aleksa je imao jedan od najtežih zadataka, da čuva jednog od najboljih strelaca NBA lige prošle sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

I odradio ga je za desetku, jer je imao deset poena i zvanično samo dve ukradene lopte, mada je naterao protivnike na greške mnogo više puta. Šej Gildžes-Aleksander nije mogao „da diše“ kada ga je Avramović čuvao svojom energijom i brzim rukama.

Maksimalno je otežavao život najboljeg igraču Kanade i zbog svoje energije i izdanja je privukao pažnju košarkaškog sveta.

Naravno, to nije promaklo ni stručnjacima u diskusiji i analizi na Sport klubu, a posebno interesantan opis je imao Vujošević, dokačivši usput vladajuću Srpsku naprednu stranku.

„Odličan Gudurić, odličan Gudurić. Avramović, više mislim, stvarno… Sad su počeli i vicevi: krade kao da je član SNS-a“, kazao je Vujošević na Sport klubu i nasmejao kolege u studiju.

Avramović će imati još jedan težak zadatak u finalu sa Nemačkom, jer i Nemci imaju ubojite igrače iz spoljne linije, poput Andreasa Obsta, koji je svojim šutevima uništio američki tim u polufinalu Svetskog prvenstva sa 113:111.

Srbija i Nemačka se sastaju u finalu Mundobasketa u nedelju od 14.40.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Selektor Kanade besni na svoje igrače tokom tajm-auta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare