Boriša Simanić Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaški trener Duško Vujošević veruje da će Boriša Simanić biti u stanju da bez većih nedaća nastavi karijeru.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Boriša je u Manili na Mundobasketu ostao bez bubrega, posle udarca koji je dobio od Nunija Omota na meču sa Južnim Sudanom.

PROČITAJTE JOŠ:

To je bio treći meč Srbije u grupi tokom prve faze takmičenja i isprva nije izgledalo toliko opasno. Stvari su se u međuvremenu zakomplikovale, Boriša je završio u bolnici, pa je podvrgnut operacijama da bi mu se spasio život.

Vremenom je počeo da se oporavlja, da jede i porodica ga je posetila, ali je ostao veliki znak pitanja kako će sa jednim bubregom moći da funkcioniše nadalje i Vujošević se u vezi sa tim pitanjem obratio poznatom nefrologu Rajku Hrvačeviću.

„Inače sam pričao sa najboljim doktorom za bubrege i kaže da će potpuno normalno da nastavi da živi i da se bavi sportom posle nekoliko meseci pauze da će moći da trenira i igra sa maksimalnim intenzitetom sa jednom bubregom, bez ikakvih posledica“, rekao je Vujošević u Analizi na Sport klubu.

Boriša je sve vreme bio uz svoje saigrače mada fizički nije sa njima na terenu i pored njega. Sve vreme im je slao i poruke podrške, za koje su mnogi reprezentativci rekli da su im pomogle i podigle im energiju.

Aleksa Avramović se čak posle polufinala i pobede nad Kanadom 95:86 rasplakao upravo zbog Simanića čiji je tim već osvojio makar jednu medalju plasmanom među dve najbolje ekipe na takmičenju. Ovo je Srbiji prvo finale posle devet godina i meča sa Sjedinjenim Državama u finalu Mundobasketa u Madridu.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Selektor Kanade besni na igrače tokom tajm-auta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar