Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Košarkaši Atlante brejkom su otvorili finale Istoka NBA lige, pobedivši Milvoki sa 116:113 na gostovanju.

PROČITAJTE JOŠ

Trej Jang odigrao je spektakularnu šutersku partiju sa 48 poena, uz 11 asistencija i sedam skokova.

Samo je u šutu za tri podbacio sa 4-13, a parirao je Adetokumbo sa 34 poena, 12 skokova i devet asistencija, uz podršku Holideja, strelca 33 poena uz 10 asistencija.

Kolins je napumpao samopouzdanje zakucavanjem preko Džoela Embida, napravio je od „postera“ i majicu na kojoj je ovekovečio taj momenat, a sada je Atlanti doprineo sa 23 poena uz 15 skokova.

Kapela je imao čak 19 skokova uz 12 poena, a Bogdan Bogdanović je odigrao rovit i pod „ručnom“ zbog problema sa kolenom, došao je do četiri poena, tri skoka, tri ukradene lopte i dve asistencije. Na parketu je proveo ipak dosta vremena, 27 i po minuta, uz šut 1-6 iz igre.

Baksima je nedostajala bolja partija Midltona, koji je sveden na 15 poena uz šut 5-23, svih devet trojki je promašio, što je praktično i rešilo meč.

Baksi su i vodili u većem delu poslednje deonice, ali su posle 111:100 ispustili prednost i mini serija u slobodnim bacanjima presudila je u korist Atlante.

I ovaj put, Bogdanović je pod znakom pitanja za nastup bio praktično do poslednjeg trenutka, prema rečima Nejta Mekmilana.

Ipak, iako je dosta vremena proveo na parketu, nije bio u centru pažnje kao u ranijim mečevima plej-ofa i bilo je osetno da je to posledica problema sa kolenom.

Atlanta je i bez njegove maksimalne role potvrdila da je hit NBA lige ove sezone, naročito zahvaljujući Mekmilanu, čije je preuzimanje tima sredinom sezone bilo pun pogodak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar