Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Neće imati topao doček Ataman u Beogradu

Košarkaška reprezentacija Turske ubedljivo je savladala Belgiju u kvalifikacijama za Mundobasket, ali će tim Ergina Atamana znatno teži posao imati protiv Srbije u Beogradu u ponedeljak od 20 sati.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija će biti oslabljena neigranjem Vasilija Micića, ali će se reprezentaciji priključiti Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Nemanja Nedović…

„Srbija ima veoma važne zvezde u timu. Kako god, naš je zadatak da u meču sa njima pokažemo karakter koji smo pokazali protiv Belgije. Naš karakter ćemo pokazati u odbrani i dobrom protoku lopte u napadu”, kaže Ataman.

Iskusni stručnjak je podsetio na bolan poraz Srbije od Belgije u prošloj rundi kvalifikacija.

„Uzevši u obzir da je Belgija pobedila Srbiju pre par meseci, mislim da isto to možemo da uradimo i mi. Biće to veoma važan meč za obe ekipe.“

Srbija ima pobedu vie od Turske i u sluačju da trijumfuje i na domaćem terenu, izbaciće Atamanov tim iz priče za Mundobasket.

„U teškoj smo situaciji u kvalifikacijama. Dva poraza od Grčke su nas pritisnula, ali su pred nama još tri utakmice. Ovi mladi ljudi su do poslednje lopte pokazali da neće prestati da se bore“, nastavio je Ataman.

BONUS VIDEO Vasilije Micić iza zavese – šampion hladne glave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar