Foto: fiba.basketball

Nije mu svejedno, ali je u sličnim problemima kao Srbija

Selektor košarkaške reprezentacije Turske, Ergin Ataman, prokomentarisao je situaciju sa igračkim kadrom pred dva duela u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Turska se u novembarskom prozoru sastaje sa Belgijom, a tri dana kasnije sa Srbijom, ali Ataman neće imati na raspolaganju sve igrače koje želi.

Ataman je u problemima i zbog toga što će morati da vodi Efes u četvrtak protiv Real Madrida u Evroligi, pa neće biti na svim treninzima reprezentacije koju vodi.

PROČITAJTE JOŠ:

„U sredu uveče putujem za Madrid gde ću voditi Efes protiv Reala u četvrtak. Vraćam se u petak ujutru u reprezentaciju. Odradićemo poslednje taktičke pripreme pred sam meč sa Belgijom. Uslovi su teški, ali moramo da pobedimo i verujem da hoćemo. Lično nemam problema, neću moći da vodim samo jedan trening. Ipak, igračima je daleko komplikovanije. Četiri igrača Fenerbahčea će igrati utakmicu Evrolige u četvrtak, a onda će braniti boje reprezentacije u petak“, istakao je Ataman.

Iskusni stručnjak je bio posebno ljut zbog toga što Barselona ne pušta Sertača Šanlija da pomogne svojoj reprezentaciji u ovom prozoru.

„Pojedini evroligaški klubovi ne puštaju igrače, dok im neki daju dozvolu. Virtus je recimo dozvolio Ismaelu Bakou da igra za Belgiju i biće u timu protiv nas. Isto važi i za Retina Obasohana koji će igrati za Asvel u četvrtak, ali će biti u belgijskoj ekipi. A mi nemamo Šanlija na raspolaganju. Dvostrukim standardima mora da se stane na kraj“, zaključio je selektor Turske.

Atamanovi izabranici igraće protiv Belgije 11. novembra na svom terenu, dok će 14. gostovati srbiji u Beogradu.

BONUS VIDEO Micić otkrio s kim radi na mentalnom planu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar