Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Jednostrani raskid ugovora Asvela i trenera Zvezdana Mitrovića biće prvi u istoriji koji će se naći na Evroliginom veću za rešavanje sporova, telu formiranom u januaru.

Prema saopštenju za medije koje je potpisao Mitrovićev pravni zastupnik Šavije le Serf, crnogorski stručnjak i francuski evroligaš nisu postigli sporazum o raskidu, pa će predmet morati da bude rešen na drugi način.

„Sa Asvelom nije postignut prijateljski sporazum, pa ćemo Evroligi predati zahtev za posredovanje. To je, prema pravilima Evrolige, obavezna procedura pre sudskog spora“, naveo je Le Serf.

PROČITAJTE JOŠ

On traži od Asvela da „što je pre moguće razjasni administrativni status Zvezdana Mitrovića, koji još nije primio majsku platu, niti dokumenta koja bi mu omogućila da od osiguranja dobije naknadu za nezaposlenost“.

Takođe zahteva da francuski klub plati Mitroviću obeštećenje „zbog neopravdanog, nepravednog i posebno brutalnog postupka otpuštanja koji je pretrpeo, a koji je utemeljen na stvarima (tehnički prekršaji za ponavljajuća odstupanja u ponašanju u igrama, štete interesima i imidžu kluba“) koje prema Zakonu o radu nikako ne mogu biti legitiman razlog za otkaz“.

„Posredovanje Evrolige bit će poslednja prilika za mirno rešavanje ove neprihvatljive situacije“, naveo je Mitrovićev advokat.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar