Antivakseri NBA
Antivakseri NBA, Foto: Screenshot Twitter DJ Akademiks

Kajri Irving je jedan od najglasnijih protivnika vakcinacije, a zbog toga i sam ispašta. Prvi meč Bruklina na domaćem terenu je tako ostao u senci haosa koji se desio pre samog početka susreta.

PROČITAJTE JOŠ

Teško je uzimati kao ispravan stav čoveka koji je do juče tvrdio da je Zemlja ravna ploča, ali je čak i on pronašao veliku grupu istomišljenika.

Šarlot je slavio protiv Bruklina na gostovanju (111:95), ali vesti iz Njujorka govore gotovo isključivo o protestu, dok je susret samo usput pominjan.

Irving je izjavio da ne planira da se vakciniše, pa je do tada suspendovan, čak neće igrati na domaćem terenu jer je vakcina u Njujorku obavezna.

„Stojim uz Kajrija“ vijorilo se sa mnogih papira, a onda je usledilo i skandiranje.

Neki navijaču su uspeli na silu da uđu u dvoranu nakon što su probili barikade pre početka. Sva ova eskalacija podele koja postoji širom sveta po pitanju vakcine dovela je do protesta koji nisu bili mirni.

Skandiranje na meču „Pustite Kajrija da igra“ uz mnoge antivakserske poruke izazvao je pravi haos. Malo je nedostajalo da dođe i do sukoba sa policijom, a veći deo navijača bez karte je ipak ostalo ispred dvorane.

NBA rezultati

Bruklin – Šarlot 95:111

Hjuston – Boston 97:107

Njujork – Orlando 104:110

Oklahoma – Filadelfija 103:115

Sakramento – Golden Stejt 107:119

Los Anđeles Lejkers – Memfis 121:118

BONUS VIDEO Ben Simons na treningu Filadelfije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar