Ana Dabović pred Evrobasket
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Želimo najbolji mogući rezultat na Evropskom prvenstvu i mislim da ćemo ga postići u zavisnosti od toga koliko budemo spremne", izjavila je košarkašica Srbije Ana Dabović.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odrađuje finalnu fazu priprema pred predstojeći Evrobasket, koji je na programu od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji.

„Pripreme su kao i uvek prilično teške, ali znali smo da nas očekuje dugo i teško leto. Sada gledamo dan po dan, da budemo što zdravije i da što spremnije odemo na Evropsko prvenstvo, a posle i na Olimpijske igre“, kaže Ana Dabović.

PROČITAJTE JOŠ

Najmlađe košarkašice su počele pripreme još 15. aprila, dok su iskusnije devojke pravo iz klubova došle na trening reprezentacije, kao što su Nevena Jovanović i upravo Ana Dabović posle finala francuske lige.

„Na stručnom štabu je da nas pripemi najbolje moguće, jer se znalo kada će koja doći i sigurno da im je teško jer su neke devojke došle mesec dana pre mene. Svi su nekoj drugačijoj formi i to se vidi i po trennzima i načinu igranja“.

Sjajni plejmejker i MVP Evrobasketa 2015, kada je Srbija osvojila titulu, trenutno malo muči muku sa povredama.

„To je i normalno jer sam direktno iz kluba došla na pripreme. Igrala sam finale, dva dana kasnije sam stigla na Zlatibor. Imamo krug ljudi koji je godinama zajedno, koji znaju kako da nas spreme. Svaka sezona i svako leto je bilo specifično za nas, ovo je možda najspecifičnije, a ja uvek verujem u uspeh“.

Srbija ce na EP igrati u grupi sa Italijom, Crnom Gorom i Grčkom, i braniće u Valensiji bronzanu medalju osvojenu 2019. godine u Beogradu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ovo je naše peto EP zaredom i to je ogroman uspeh za ovaku malu zemlju. Mi najviše očekujemo od nas, ali trudimo se da idemo korak po korak. Sada smo koncetrisane na grupu. Želimo najbolji mogući rezultat i mislim da ćemo ga i postići u zavisnosti od toga koliko smo spremne“.

Sonja Vasić potvrdila je da će Evrobasket i Olimpijske igra u Tokiju biti njena poslednja takmičenja, a kraj reprezentativne karijere najavljuje i kapitenka Jelena Bruks.

„Ne razmišljam o prestanku igranja, bar mi je sada takav stav. S obzirom na to da je njima poslednje leto, volela bih da završe na najbolji mogući način. Zaslužile su to, da sa zadovoljstvom i ponosno završe i ovo leto“, zaključila je Ana Dabović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar