Foto: EPA/BRIAN BLANCO

Orlando Medžik je ustupio svoju dvoranu, popularni "Amvej centar" kao mesto odakle će se distribuirati medicinski materijal u borbi protiv koronavirusa.

Oni su to rešili da urade pošto raste broj onih koji su inficirani koronavirusom na Floridi.

Tamo je registrovano  17.058 slučajeva pozitivnih na testu, a 37 osoba je preminulo.

Biolnica „Advent Helt“ u Orlandu je centar u kojem se trenutno leči najviše onih koji su zaraženi virusom, a gradonačelnik Orlanda Badi Dajer je pozdravio potez Orlando Medžika, jer se veruje da će vrh pandemije u ovom delu SAD biti u prve dve nedelje maja.

PROČITAJTE JOŠ:

Otuda je bilo neophodno preduzeti sve moguće operacije kako bi se na vreme obezbedio prostor i centri odakle će se bolnice i druge medicinsje jedinice snabdevati opremom i lekovima.

„Transformisaćemo Amvej centar u mesto odakle će se oprema i sav materijal distribuirati u sistem od 50 bolnica u našem regionu, kao i u drugih sedam okruga. Ponosni smo što imamo takve partnere u Advent Heltu i Orlandu, koji nesebično pomažu da se pripremimo za dane koji su pred nama kako bismo zajednički odgovorili na izazov u pandemiji koronavirusa“, rekao je gradonačelnik Dajer.

Sezona u NBA je suspendovana još 11 marta, a od tada su mnogi košarkaši, među kojima su bili i Nikola Vučević i Mo Bamba, priložili novčana sredstva kao pomoć u borbi protiv pandemije.

Vlasnici franišize, porodica De Vos, priložili su dva miliona dolara u fond koji će pomoći isplatu zarada zaposlenima u klubu i oko njega, kao i u drugim kompanijama i klubovima kojima upravljaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram