Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Nikola Jokić, aktuelni MVP NBA lige, potcenjen je od strane poznatog američkog medija ESPN na listi kandidata za najboljeg igrača lige u predstojećoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Jubilarna 75. sezona NBA lige počinje 19. oktobra duelom Milvoki Baksa i Bruklin Netsa, a isto veče će snage odmeriti i Los Anđeles Lejkersi i Golden Stejt Voriorsi.

ESPN je kao što to radi svake sezone objavio liste predviđanja ko bi mogao da bude MVP i rangirao kandidate u ovoj, ali i nekim drugim kategorijama.

Upravo su predviđanja ko bi mogao da postane MVP privukla najviše pažnje, a ESPN ih je rangirao od najverovatnijih do onih koji redom imaju manje šanse.

Prvo mesto zauzima Kevin Durent iz Bruklin Netsa, drugoplasirani je aktuelni MVP NBA finala Janis Adetokumbo, dok treću poziciju zauzima Luka Dončić.

Naš centar zauzima tek osmu poziciju, a ispred njega su redom Džoel Embid, Džejms Harden, Stef Kari i Lebron Džejms.

Zaista je neočekivano da se ispred njega nalazi Embid, kog je i pobedio u prošlogodišnjem glasanju, ali i i Harden, koji igra promenljivo. Uostalom aktuelni MVP zauzima tek osmu poziciju što čudi kada se zna da se u 21. veku neretko dešavalo da igraču uzimaju po dve MVP titule zaredom. Poslednji je to uradio Adetokumbo, pošlo je to za rukom Kariju, Džejmsu u dva navrata, Stivu Nešu i Timu Dankanu.

Ipak, ovo su samo predviđanja, pa će Srbin svoju reč reći na terenu.

Očekuje se da u finalu NBA lige igraju Bruklin Netsi i Los Anđeles Lejkersi, a glavni protivkandidati na Istoku za ovu poziciju su Milvoki, Majami, Filadelfija, Boston i Atlanta, dok na Zapadu mesto u finalu vrebaju Juta, Finiks, Denver, Dalas i Golden Stejt.

BONUS VIDEO Slavlje navijača u Milvokiju nakon osvajanja NBA titule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar