Foto: Screenshot RTS

Dušan Macura, bivši košarkaš Crvene zvezde, još jednom je oduševio javnost u Srbiji. Po drugi put je to učinio znanjem, a ne samo igrom pod obručima.

PROČITAJTE JOŠ

Prošlog proleća je stekao veliku popularnost nakon što je sa velikim uspehom učestvovao u „Slagalici“, emisiji koja se emituje na Radio-televiziji Srbije.

Nešto više od godinu dana kasnije je još jednom ostavio mnoge bez reči znanjem kada se pojavio u kvizu „Potera“.

U prvoj fazi je za tačno 60 sekundi dao devet tačnih odgovora, ali ni u jednom trenutku nije sumnjao u sebe. Naime, dobio je ponudu od tragača Milorada Milinkovića da tu svotu novca brani pred njim ili da uzme veću od 600.000.

Siguran u sebe odlučio je da ima korak manje prednosti u odnosu na tragača i prihvatio 600 hiljada dinara.

Odgovorio je na svako pitanje, pa se kvalifikivao i u finalnu igru.

Na kraju je uspeo i u tome, pa je bivši košarkaš koji je u sezoni 1997/1998 nosio dres Zvezde, završio učešće tako što je sa drugom takmičarkom Minom osvojio 640.000 dinara. Bio je ovo jedan od najboljih nastupa u ovoj emisiji u našoj zemlji. Dali su čak 17 tačnih odgovora, a tragač nije uspeo da ih stigne.

Istakla se pitanje „Koje preduzeće vrši objedinjenu nalplatu komunalnih usluga?“. Dvojac je znao odgovor („Infostan“) na ovo pitanje, a već se pojavljuju komentari poput „Neka je i Infostan nekome doneo novac“. Setio se Macura u poslednjoj sekundi odgovor na ovo pitanje, a ispostaviće se da je ovo bio upravo jedan korak koji je zaustavio tragača da ih ne stigne.

On je prošlog proleća skrenuo pažnju na sebe kada je osvojio 422 poena u „Slagalici“ i duelu sa drugim takmičarom i tako postavio rekord kviza.

U sezoni 1997/1998 je sa Zvezdom stigao do finala Kupa Radivoja Koraća (tada je to bilo međunarodno takmičenje). Zvezda je slavila u Italiji sa 74:68, ali je poražena u „Pioniru“ sa 73:64.

Dušan je visok 211 centimetara i igrao je na poziciji centra u Radničnkom Jugopetrelu, Uralu, Čemnicu, Bariensu, Gole Goharu, Gimli i Kveluz Sintri iz Portugala.

BONUS VIDEO Novakova imperija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare