Foto: AP Photo/David Zalubowski

Već je počeo da se oblikuje jedan od nacionalnih timova koji uvek slovi za favorita za zlato.

A kad se zna šta smo gledali od igre Entonija Edvardsa u prvoj rundi plej-ofa Zapada NBA lige protiv Denver Nagetsa, onda ni ne čudi što bi Amerikanci mogli da budu vrlo jaki.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo je Edvards, jedan od momaka koji je bio skoro nerešiva enigma za odbranu Denvera rekao da će se priključiti „Drim timu“ za Mundobasket ove godine.

Kako piše američki „Atletik“, timu SAD će se priključiti i Ostin Rivs, Tajris Halibarton, mladi ol-star, zatom Majkal Bridžis, Bobi Portis i zvezda Njujork Niksa Džejlen Branson.

Svi oni će po tvrdnji Atletika igrati na Filipinima u Japanu i Indoneziji od 25. avgusta do 10. septembra.

Tim koji bi trebalo da vodi Stiv Ker kao selektor za sada nije izneo imena koja su se zvanično obavezala Sjedinjenim Državama, ali su neki od njih po svoj prilici, dobrodošli.

Tako je Edvards ove sezone u proseku imao 24,6 poena, 5,8 skokova i 4,4 asistencije jedna od većih uzdanica, baš kao i Halibarton koji je ove sezone imao 20,7 poena i 10,4 asistencije.

Ispred njega je po broju asistencija u NBA ligi bio jedino Džejms Harden, a deveti je u ligi po broju ukradenih lopti. Rivs je bio senzacija plej-ofa u dresu Los Anđeles Lejkersa, a uz 16,9 poena imao je i 44 posto šuta za tri poena.

Tim SAD-a će početi trening kamp trećeg avgusta u Las Vegasu, a odigraće prvi prijateljski meč četiri dana kasnije protiv Portorika. Onda će uslediti dvonedeljni put u Španiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pre Mundobasketa. Amerikanci će probati da se „operu“ za sedmo mesto na kom su završili u Kini pre četiri godine.

BONUS VIDEO: Nikoli Jokiću pripao MVP trofej finala Zapadne konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar