Foto: Tanjug / AP Photo/Ashley Landis

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Dalas Maverikse u prvom meču plej-ofa Zapada u NBA ligi sa 109:97.

Luka Dončić nije uspeo da pomogne svom timu da pobedi iako je pogađao sve više kako je meč odmicao i završio ga je sa 33 poena, 13 skokova i 6 asistencija kao najefikasniji na parketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pratio ga je Kajri Irving koji je imao 31 poen, 7 skokova i 4 asistencije i samo ovaj tandem nije mogao da savlada raspoloženije Kliperse.

Pi Džej Vašington je imao 11 poena i 7 skokova i njih trojica su bili jedini dvocifreni u timu iz Teksasa, dok je Dante Egzum, nekadašnji igrač Partizana imao svega 3 poena.

Na drugoj strani su trojica imala po 20 i više poena, pa je pobednike najviše vukao Džejms Harden sa 28 poena i 8 asistencija, Pol Džordž sa 22 poena i 6 skokova i hrvatski centar Ivica Zubac sa strašnim dabl-dablom od 20 poena i 15 skokova.

Tre Man i Rasel Vestbruk su imali po 13 poena, s tim što je Man imao 9 skokova, a Vestbruk po 4 skoka i asistencije. Klipersi su pitanje pobednika rešili praktično u prvom poluvremenu kada su u nekoliko naleta i serija stvorili ogromnu razliku.

Posle 12 minuta igre su imali 34:22, da bi do poluvremena njihova prednost išla i do 27 poena pri rezultatu 56:29.

Maveriksi su tokom treće bili u minusu i 29 poena, pa su u četvrtom periodu uspeli samo da ublaže neizbežan poraz.

Naredni meč se igra 24. aprila od četiri časa izjutra, a domaćin je opet tim iz Los Anđelesa. Nakon toga slede dve utakmice u Dalasu 27. i 28. aprila.

BONUS VIDEO: Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Klipersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar