Foto: ABA liga / Ales Fevzer

Košarkaši Mege plasirali su se u polufinale ABA lige pobedom nad ekipom Cedevita Olimpije 85:71 u drugom meču četvrtfinala.

Mega je slavila u oba svoja meča, pa su već među četiri najbolje ekipe prošle dve iz Srbije i čeka se još Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je u svom prvom meču uz mnogo poteškoća savladala Studentski centar sa kojim će u ponedeljak igrati drugi meč kao gost u Podgorici od 18.30.

Mega je svoj meč rešila ponajviše zahvaljujući Stefanu Miljenoviću i Nikoli Đurišiću, koji su imali po 20 poena u pobedničkom timu.

Miljenović je imao i 5 skokova i 4 asistencije, a pratio ih je Andrija Jelavić sa 16 poena i Petar Kovačević sa 12.

U ekipi Cedevita Olimpije se istakao Šon Džons sa 15 poena, Džastin Kobs je imao 14, Alen Omić 11 uz 13 skokova, a Jaka Blažič 10 poena i 7 skokova.

Mega i Cedevita Olimpija su se tokom prve četvrtine smenjivale u vođstvu, pa je posle deset minuta bilo 22:22, da bi srpski klub u Ljubljani na poluvremenu imao plus od četiri poena.

Tek pri kraju treće četvrtine se srpski tim odvojio zakucavanjem Filipa Jovića i polaganjem Petra Kovačevića uz faul za 66:58.

Blažič je u toj deonici svojim poenima dao poslednju reč da bi Mega u četvrtoj potpuno razmontirala igru rivala. Krenulo je od trojke Miljenovića posle perioda nešto lošije igre i grešaka, nastavilo se košem Ilije Milijaševića za +11 i kada je Miljenović posle dva penala ubacio još jednu trojku, prednost Mege je već bila 16 poena na četiri i po minuta pre kraja.

Najviše je posle Miljenovićevog slobodnog bacanja iznosila 17 poena i do kraja ju je Mega samo sačuvala i otišla u polufinale, gde je potencijalno čekaju crveno-beli. Polufinala u ABA ligi kreću od trećeg maja.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi utakmice Partizana i Valensije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare