Foto: Printscreen Twitter / Rohn Johnson

Najbolji košarkaš planete u prethodne dve godine Nikola Jokić bio je jedan od najboljih na parketu u trećoj pobedi nad Minesotom Timbervulvs.

Ubacio je 20 poena, imao je 11 skokova i 12 asistencija u sedmom tripl-dabl nastupu u plej-ofu, ali se našao i na meti kritika.

PROČITAJTE JOŠ:

Američki novinar Ron Džonson je objavio snimak u kom kaže da Jokić u čitavoj seriji (tri utakmice) sa Timbervulvsima pravi grešku u koracima.

Navodi da to niko ne sankcioniše, iako u trećoj utakmici sa Minesotom nije dobio nijedan faul za slobodna bacanja.

Denver ih je ukupno imao 13, a Minesota čak 35 što joj nije na kraju pomoglo da trijumfuje i poražena je sa 120:111, pa gubi 3:0 u seriji.

„Ovde je razlika bila pet poena i NBA sudije moraju da reaguju bolje. Jokić pravi korake skoro svaki put iz pozicije trostruke pretnje. Postavlja stopalo oko kog pivotira, a onda pre driblinga podiže to stopalo da bi se pokrenuo. To su koraci. Timbervulvse vara tokom čitave serije na tome“, napisao je Džonson.

To samo govori o kapacitetima sudija u dosadašnjem toku plej-ofa, pošto je Nikola u jednom od mečeva sa Minesotom dobio direktan udarac u lice i Rudi Gober za taj potez nije dobio ništa.

U više navrata je dosadašnji MVP najjače lige na svetu bio zanemaren od strane arbitara, pa je zbog protesta, umesto slobodnih bacanja, dobijao tehničke greške.

BONUS VIDEO: Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar