Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Nema dileme, odbraniće MVP titulu

Alvin Džentri, trener koji privremeno vodi Sakramento Kingse, u neverici je zbog nove partije Nikole Jokića.

PROČITAJTE JOŠ

„Očigledno je, Jokić samo kontroliše celu utakmicu. On je plej, on je krilo, on je centar, on je šta god treba u datom trenutku. Taj momak je samo drugačija zver. On se ne potresa, njega ništa ne pogađa. On samo radi ono što treba ekipi da bi dobili utakmicu. On jednostavno igra na tako visokom nivou. On je samo drugačiji momak. Gledajući ga kako igra, teško je poverovati da više neće biti MVP. On jednostavno igra na tako visokom nivou i radi mnogo stvari na terenu. On je jedan od onih momaka koje možete uzeti i staviti u bilo koji tim i taj tim će biti prilično uspešan“, fasciniran je bio Džentri.

Najbolji košarkaš NBA lige, Nikola Jokić došao je do nestvarne statistike u poslednje tri utakmice.

U pobedi nad Sakramentom, Somborac je ubacio 38 poena uz 18 skokova i sedam asistencija, šutirajući 15/24 iz igre. Samo su trojke sa 2/8 kvarile prosek Jokiću, ali pobeda se nije dovela u pitanje.

Zapravo, statistika deluje impresivno jer je u poslednje tri utakmice i tri pobede Jokić ukupno imao 116 poena, 45 skokova i 31 asistenciju!

Jokić je prvi NBA igrač u istoriji koji je imao u tri uzastopne utakmice najmanje po 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija, uz čak 62.5 posto uspešnosti šuta.

BONUS VIDEO Eron Gordon i Majkl Meloun o Jokićevoj igri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar