Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijević; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U Dušana Alimpijevića imaju puno poverenje u Turskoj.

Bursa je odlučila da produži saradnju sa srpskim trenerom pod boljim finansijskim uslovima.

PROČITAJTE JOŠ

Turski tim ne želi da izgubi najboljeg trenera Evrokupa iz prethodne sezone i čoveka koji nastavlja da beleži sjajne rezultate sa klubom.

Alimpijević je u jesen 2020. godine stigao u Tursku i od tada obavlja posao sa vrhunskim rezultatima.

Već posle šest meseci je zavredio produženje ugovora do 2024. godine, a sada je saradnja produžena na još godinu dana.

Imao je mogućnost tokom prethodnog ugovora da bira da li će u leto 2023. produžiti saradnju, a sada te opcije više nema.

Došlo je do velikih promena u klubu, ali Bursa i dalje impresionira partijama.

„Imali smo ideju da zadržimo, ako uspemo, trojicu igrača što nije ni realno ni lagano bilo. Mislim na plejmejkera Derika Nidama, Dejva Dudžinskog čiji se učinak možda ne vidi kroz poene ali postoje neke stvari koje nisu merljive po pitanju požrtvovanosti, borbenosti i čvrstine što nema cenu. I Onuralpa Bitima kao možda najvrelije ime od turskih igrača. Na to smo dodali ono što može da parira energiji ostalih igrača i dobili to što jesmo. Kroz čitave pripreme je bilo dobro, kad smo dobili Zenit videli smo da možemo nešto da uradimo, i to bez dosta igrača. Suludo je očekivati da će uvek biti ovako, ne znam nijedan tim da ide samo ulzanom putanjom, nego se ide gore-dole, biće i poraza… I drugi rade odličan posao, znam da će sve ovo biti drugačije za mesec dana. Raduje me to što smo pokazali da imamo čvrst karakter i da možemo da nađemo izlaz iz svega ako krene loše“, pričao je Alimpijević nedavno za Nova.rs.

BONUS VIDEO Šmekerski gest Alimpijevića koji mnogi nisu videli, šta je rekao igračima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar